Po dobrém výkonu zůstali bez bodů
Klub

Po dobrém výkonu zůstali bez bodů

Redakce

Zatím nejlepší z dosavadních tří ligových utkání odehráli boleslavští mladší dorostenci na ohrazenickém hřišti, kde jsou doma Pardubice, ale protože nevyužili několik slibných gólových příležitostí, tak nakonec prohráli gólem inkasovaným v nastaveném čase. Po třech porážkách jsou v celostátní lize mladších dorostenců třetí od konce.

V prvním poločase padl jen jeden gól, bohužel do boleslavské branky.
Ve 20. minutě pardubický Reil až příliš snadno přešel přes boleslavského obránce a následným zakončením podél brankáře Koláře otevřel skóre utkání - 1:0.
Navzdory několika dobrým střeleckým příležitostem zůstalo v prvním dějství jen u této jediné úspěšné střely.

Druhý poločas odehráli Boleslavští aktivně. Ze dvou vstřelených gólů jim však rozhodčí uznal jenom jeden. Ve 47. minutě předvedli krásnou kombinaci, kterou začal brankář Kolář a pokračovala přes Kaisera, Lenera, Černého, Nguyena k Bejdovi, jenž sice vyrovnal, hlavní rozhodčí Mach však postřehl zahrání rukou, byť nechtěné, zakončujícím hráčem a gól neuznal. Boleslavští se přeci jenom prosadili po odehrání dalších dvaceti minut.
V 67. minutě vyvrcholil delší boleslavský herní tlak zaslouženým vyrovnáním, když po Teteryově přihrávce Vostřel podél gólmana Kedelidze zakončil akci úspěšnou střelou - 1:1.
V dramatickém závěru utkání nejprve Boleslavští nedokázali při velkém závaru před pardubickou brankou ze tří velmi zajímavých pozic dát vítězný gól. To se naopak povedlo na opačné straně hřiště z poslední akce Pardubicím, po překvapivém obloučku za boleslavské stojící obránce Firbacher samostatný únik zakončil střelou podél brankáře - 2:1.
Gól padl ve třetí nastavené minutě a Pardubicím tak vynesl první vítězství v čerstvé ligové sezóně. Boleslavští dorostenci už neměli čas na odpověď a museli se smířit s třetí prohrou ve třetím mistrovském zápase.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík byl v komentáři k prohranému utkání smířlivý: ,,I přes porážku musím kluky pochválit. Odehráli zatím herně nejlepší zápas. Bohužel nedokázali využít velké množství šancí a nakonec dostali rozhodující branku v nastavení."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Kolář - Kaiser (55. Šos), Adam Bejda (45. Ulrich), Keller - Nguyen, Vostřel, Viták (45. Černý), Vokoun - Stanislav Bejda, Lener (70. Beneš), Teterya (75. Hurych).

Góly: 21. Reil, 90+3. Firbacher - 67. Vostřel

ŽK: Firbacher - Černý

Rozhodčí: Mach - Raplík, Zita

Diváků: 60

Fanshop banner Fanshop banner