Z Teplic se vrátili bez bodového zisku
Klub

Z Teplic se vrátili bez bodového zisku

Redakce

V utkání hraném na hřišti v Dubí získali Tepličtí opakovaně dvougólový náskok, který Boleslavští dorovnali jenom jednou, podruhé už neuspěli a tak si ve třetím mistrovském utkání nové třetiligové sezóny připsali první prohru.

První poločas začali lépe Boleslavští a v 16. minutě nevyužili standardní situaci, když ze slibné pozice Leitl těsně přestřelil branku. O minutu později byli Tepličtí přesnější a úspěšnější.
V 17. minutě po druhém teplickém rohovém kopu dal Vachoušek vedoucí gól - 1:0.
Ve 23. minutě si brankář Lichtenberg poradil se soupeřovou střelou a většina zbývajícího času do poločasové přestávky patřila boleslavským fotbalistům. Ve 30. minutě pálil Žitný nad teplickou branku, v příští minutě Vojta z dobré pozice vystřelil hodně nedůrazně. Na opačné straně hřiště si boleslavská defenzíva snadno poradila s protivníkovým rohem. Ve 37. minutě Žitného trestný kop teplický gólman vyrazil na roh a po jeho rozehrání vystřelil Rulc těsně mimo Němečkovu branku. Její strážce se štěstím přežil i závar ve vlastním brankovišti ve 45. minutě. Proto poločas skončil těsným teplickým vedením.

Ve druhém poločase neuplynulo ani pět minut a už se skóre měnilo opět v teplický prospěch.
Ve 48. minutě boleslavský gólman Lichtenberg vyrazil trestňák na roh, po jehož rozehrání zvýšil teplické vedení Hora - 2:0.
Druhá úspěšná trefa v tomto duelu rozdováděla teplické fotbalisty, kteří v následující čtvrthodince ovládli dění na hrací ploše. Boleslavští úspěšně čelili několika nebezpečným situacím. Po uplynutí hodiny hry však nastal obrat.
63. minutě exteplický Žitný z půlky hřiště přeloboval překvapeného brankáře Němečka - 2:1.
Boleslavští se tím pádem vrátili do hry o body a zanedlouho i skóre vyrovnali.
V 77. minutě po pravé straně utekl Vlk a individuální akci zakončil křížnou střelou ke vzdálenější tyči - 2:2.
Naděje boleslavských fotbalistů na bodový zisk však pohasly v závěrečné desetiminutovce, kdy inkasovali dva góly.
V 81. minutě se podruhé v tomto utkání zapsal do střelecké statistiky teplický Hora - 3:2.
Už po uplynutí řádné hrací doby po faulu boleslavského stopera Jahiče zvýraznil teplickou výhru Vachoušek proměněním pokutového kopu - 4:2.

Sestava FK Teplice B: Němeček - Hora, Ljevakovič (76. Lukáš), Emmer, Vachoušek, Tsykalo, Hadinec (65. Jamrich), Elmaghrabi, Chaloupek, Bulmaga (53. Beránek), Švanda.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Lichtenberg - Rulc, Jahic, König - Vlk, Žitný (65. Tichý), Coňk (46. Snížek), Vostřel (87. Dohalský), Leitl (81. Novotný) - Vojta, Dufek (65. Gregor). Připravení ještě byli hráč Hradec a brankář Kořán.

Góly: 17. a 90. Vachoušek (druhý z pokutového kopu), 49. a 81. Hora - 63. Žitný, 75. Vlk

ŽK: Švanda - Rulc, Coňk

Fanshop banner Fanshop banner