Po vyrovnaném poločase pětigólový debakl
Klub

Po vyrovnaném poločase pětigólový debakl

Redakce

Ve druhém mistrovském utkání nového soutěžního ročníku boleslavští devatenáctiletí dorostenci ve střetnutí s jihlavskými vrstevníky na domácí trávě po bezgólové a herně vyrovnané první polovině ve druhé půlce nečekaně polevili a vysoko prohráli.

První poločas se hrál v tempu a akce se střídaly na obou stranách. V 8. minutě boleslavský Drul trestným kopem trefil jen soupeřovu zeď. V 11. minutě po Malého průniku a přihrávce doleva Šoufek přestřelil jihlavskou branku. Ve 13. minutě jihlavský Šancl trestný kop napálil do zdi boleslavských hráčů. V 16. minutě po Drulově rohu Pavlíček zakončoval mimo jihlavskou branku. V 19. minutě boleslavský gólman Zaplatílek vychytal soupeřovo zakončení po centru zleva. Ve 25. minutě Zahradníkovu tvrdou střelu gólman Zaplatílek vytěsnil mimo konstrukci své branky.
V 35. minutě po Naďově rozehrání rohového kopu se v souboji s protihráčem ocitl na zemi uvnitř jihlavské šestnáctky boleslavský Malý, ale rozhodčí Kvítek nechal pokračovat ve hře. Ve 37. minutě Boleslavští promarnili dvě šance, nejprve Jihlavští ubránili střelu Malého i dorážku Šoufka, v další slibné akci po Malého přihrávce Charamza z dobré pozice před gólmanem soupeře Janotou přestřelil branku. Ve 43. minutě boleslavské defenzíva se štěstím přežila jihlavský atak zakončený centrem, na který nikdo nedosáhl. Ve 45. minutě Zahradník z dobré pozice minul boleslavskou branku.

Druhý poločas měl nečekaný průběh s hrůzným výsledkem pro boleslavský tým.
Ve 47. minutě po rozehrání jihlavského rohového kopu centr před boleslavskou branku dorazil Šancl za Zaplatílkova záda - 0:1.
Boleslavská snaha po vyrovnání zůstala nenaplněná, naopak chyby v boleslavské rozehrávce nahrávaly soupeři.
V 60. minutě po boleslavské ztrátě míče Jihlavští získali výhodu rohového kopu, kterou přetavil Raus dorážkou k tyči ke zvýraznění vedení - 0:2.
Po inkasování druhého gólu jako kdyby boleslavští dorostenci ztuhli, přestali se pohybovat a obdrželi v rychlém sledu další góly.
V 64. minutě po centru zleva Och zvýšil vedení Jihlavy na 0:3.
V 67. minutě jihlavští dorostenci potrestali Šanclem další chybu v boleslavské rozehrávce - 0:4.
V 77. minutě jihlavský Och dovršil debakl boleslavských protivníků - 0:5.
V 82. minutě boleslavský útok zakončil Malý střelou do rukou jihlavského gólmana Janoty.

„Podali jsme velmi podprůměrný výkon v celém utkání. Největší výbuch jsme zažili mezi 60. a 70. minutou inkasováním tří slepených gólů. Špatně jsme se drželi principů do obranné fáze a z toho pramenily i obrovské chyby v defenzivě a následně lacině obdržené branky," zhodnotil pětigólový příděl trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Bobek, Král, Poláček, Pavlíček - Kolář (46. Novák), Naďo (62. Kaulfus), Drul (46. Filip), Šoufek (68. Peterka) - Charamza (56. Šmerda), Malý.

Sestava FK Vysočina Jihlava U19: Janota - Haala, Raus (74. Štancl), Švanda, Farka - Chytrý (46. Klouček), Smejkal, Panský (81. Jícha), Zahradník (81. Šmíd) - Och, Šancl (85. Udržal).

Góly: 47. a 67. Šancl, 64. a 77. Och, 60. Raus.

ŽK: Pavlíček, Novák - Raus

Rozhodčí: Kvítek - Havel, Martínek

Fanshop banner Fanshop banner