Tříbodový start do nové sezóny
Klub

Tříbodový start do nové sezóny

Redakce

První mistrovské utkání v novém soutěžním ročníku boleslavští devatenáctiletí dorostenci vyhráli nad hradeckými vrstevníky. Na travnatém hřišti v areálu Háječek ve vyrovnaném a bojovném střetnutí vstřelili rozhodující gól v závěru první čtvrthodinky, ve zbytku utkání organizovanou hrou, velkým nasazením a skvělými zákroky gólmana Zaplatílka těsné vedení udrželi a přivezli cenné tři body do tabulky celostátní ligy staršího dorostu.

V úvodu utkání hradečtí útočníci dvěma střelami prověřili pozornost boleslavského gólmana Zaplatílka, který ve 3. minutě vychytal Šichanovu střelu zleva a v 9. minutě Hamplovu ránu zpoza šestnáctky. Ve 14. minutě rozehrál Drul boleslavskou standardku a Šmerda přihrávkou před hradeckou branku nenašel nikoho ze spoluhráčů.
V 15. minutě Drul rozehrál rohový kop povedeným centrem do soupeřovy šestnáctky a sedmnáctiletý stoper Král hlavou překonal hradeckého gólmana Vlka - 0:1.
V 18. minutě po Drulově centru ze standardky Šmerda hlavou minul soupeřovu branku. Ve 25. minutě po Kolářově centru a důrazném souboji Šmerdy s hradeckým obráncem se míč odrazil k Šoufkovi, který ho poslal do branky, ale rozhodčí Slavíček boleslavský gól neuznal pro předchozí faul. Ve 37. minutě měli Hradečtí velkou příležitost k vyrovnání, naštěstí pro Boleslav však Hruška střelou bez přípravy minul Zaplatílkovu branku.

V úvodu druhé poloviny utkání ve 47. minutě Zaplatílek vytáhl nebezpečnou střelu hradeckého Chudého mimo brankovou konstrukci. Boleslavští odpověděli v 51. minutě rohovým kopem rozehraným Fořtem a zakončený Drulem hlavičkujícího těsně mimo hradeckou branku. Od šedesáté minuty vrcholila snaha hradeckého týmu o vyrovnání, Boleslavští však bojovným výkonem a dobře organizovanou hrou nepouštěli protihráče ke střeleckým zakončením. V 63. minutě se Boleslavští ubránili soupeřově standardce zleva a v 69. minutě po hradeckém rohovém kopu odehráli míč do bezpečí. V 79. minutě Drulův trestný kop završil Král hlavou nad hradeckou branku.
V tříminutovém nastavení získali hradečtí dorostenci výhodu trestného kopu z pravé strany, jejich zakončení však postrádalo přesnost a Boleslavští se tak vzápětí po závěrečném hvizdu rozhodčího Slavíčka radovali ze zisku tří bodů. Radost měli znásobenou také tím, že hradeckým protivníkům vrátili prohru 2:3 z přípravného duelu hraného před necelými třemi týdny v Byšicích.

Mladoboleslavský trenér Marek Maňas v komentáři vítězného duelu zdůraznil vydařenou přípravu v uplynulém týdnu: „Utkání velmi slušné intenzity a s vyrovnaným průběhem od začátku až do konce jsme rozhodli ze standardní situace. V naší hře se objevily prvky a principy hry do obranné fáze, na kterých jsme pracovali v posledních dnech a tak jsme rádi, že jsme díky tomu neobdrželi branku a vyhráli s nulou vzadu. Kluci si první tři body do tabulky zasloužili, jelikož pracovali poctivě a koncentrovaně."

Sestava FC Hradec Králové U19: Vlk - Kalina, Zvěřina, Hanuš, Musil - Chudý, Šimon (85. Mokrejš), Blažek - Hruška (51. Konečný), Hampl (85. Mišči), Šichan.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Bobek, Král, Poláček, Fořt (58. Pavlíček) - Kolář (70. Novák), Filip (58. Naďo), Drul, Šoufek (88. Peterka) - Šmerda (70. Charamza), Malý.

Gól: 15. Král

ŽK: Hampl, Zvěřina - Filip, Drul

Rozhodčí: Slavíček

Fanshop banner Fanshop banner