Nepovedený začátek ligové sezóny
Klub

Nepovedený začátek ligové sezóny

Redakce

Mladším dorostencům se vstup do mistrovské sezony celostátní ligy U17 nepovedl. Na hřišti hradeckých votroků výrazně prohráli o tří góly, když porážku zmírnili proměněním dvou pokutových kopů.

První poločas prohráli těsně, i když poprvé inkasovali nedlouho po zahajovacím hvizdu.
V 11. minutě po rozehrání rohového kopu boleslavský brankář Kolář špatným vyběhnutím umožnil hradeckému týmu jednoduchým způsobem jít do vedení - 1:0.
Ve 26. minutě po dlouhém křížném míči z pravé strany a následné krásné přihrávce před branku úplně volný hradecký útočník vstřelil druhou branku - 2:0.
Ve 40. minutě po průnikové přihrávce do hradeckého pokutového území byl faulován Lener a boleslavskou výhodu pokutového kopu proměnil Stanislav Bejda ve snížení skóre na rozdíl jediného gólu - 2:1.

Druhý poločas začal podobně nešťastným pochybením boleslavského brankáře a tím pádem snadným hradeckým skórováním.
V 55. minutě slabá střela ze střední vzdálenosti propadla Kolářovi mezi rukama přímo do branky - 3:1.
V 59. minutě po dlouhém nákopu středem hřiště netrefil jeden z boleslavských stoperů jednoduchý a nabídku samostatného úniku proti osamocenému soupeřově brankáři Hradečtí proměnili ve zvýraznění svého vedení - 4:1.
I přes velmi špatný vývoj utkání boleslavský tým nehrál zle a snažil se s nepříznivým výsledkem něco udělat. Zmírnit porážku se mu však povedlo pouze z druhé penalty.
V 79. minutě po hezké kombinaci středem hřiště byl v hradeckém pokutovém území faulovaný Vostřel a nařízeným pokutovým kopem Hurych a snížil na 4:2.
Poslední zápis do střelecké statistiky však provedli domácí hradečtí dorostenci.
V 88. minutě hradecký exekutor trestného kopu z necelých dvaceti metrů přesně přes hráčskou zeď uzavřel výsledek na konečných 5:2.

„Rozhodla lepší, důraznější a hlavně koncentrovanější obrana hradeckého soupeře. Hra byla v celku vyrovnaná a bojovná. Tempo a nasazení po celé utkání od obou týmů dobré. Bohužel jsme dostali naprosto zbytečné branky, které jsme soupeři doslova darovali," zhodnotil jednoznačnou prohru trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Kolář - Kaiser, Adam Bejda, Keller - Šos (70. Helmich), Viták (60. Nguyen), Vostřel, Vokoun - Hurych, Lener, Stanislav Bejda (46. Beneš).

Góly FK MB U17: S. Bejda, Hurych (oba z pokutových kopů)

Fanshop banner Fanshop banner