Start třetiligové sezóny s jedním bodem za venkovní remízu
Klub

Start třetiligové sezóny s jedním bodem za venkovní remízu

Redakce

Premiérové utkání nového třetiligového ročníku 2022-23 mezi rezervními týmy prvoligových klubů Mladé Boleslavi a Hradce Králové skončilo bezgólovou remízou. Hrálo se dopoledne v první srpnové neděli 2022 na hřišti hradecké Slavie.

Do prvního poločasu vstoupili lépe hradečtí hráči. Boleslavští sice získali první roh utkání již ve 2. minutě, ale nevyužili ho k ohrožení branky, což se podařilo v příští minutě na druhé straně hřiště ze hry střílejícímu Hájkovi. V 7. minutě hradeckou dobrou příležitost vyřešil boleslavský brankář Mikulec, který si jistě pohlídal i první soupeřův roh v 19. minutě. Boleslavští kromě rohového kopu z úvodu utkání promarnili ještě dvě obdobné standardní situace ve 27. a 29. minutě. Deset minut před koncem poločasu pokazili brejkovou akci nepřesnou finální přihrávkou.

Ve druhém poločase byli aktivnější boleslavští fotbalisté. Ve 49. minutě spolupráce Vlka s Vojtou skončila rohem a v 51. minutě Žitným rozehraný trestňák Rulc hlavou usměrnil těsně nad hradeckou branku. Nejblíže gólovému zásahu byl v 53. minutě po pohledné boleslavské kombinační akci Vostřel, ale šanci zmařil hradecký gólman Čábelka s pomocí tyče své branky. Pár minut po odehrané hodině promarnili Hradečtí jeden a Boleslavští dva rohové kopy. V závěrečné desetiminutovce Boleslavští nevyužili dvě slibně se rozvíjející akce.
Fotbalisté družstva FK Mladá Boleslav B tak vstoupili do nové třetiligové sezóny stejně, jako jejich prvoligoví kolegové, kteří v prvním mistráku remizovali ve Zlíně také 0:0.

„Hráli jsme, jak nejlépe umíme. V prvním poločase jsme přes všechnu snahu byli o krok pozadu, ba naopak ve druhém poločase o dva kroky před Hradcem. Hrál se náročný fotbal a i když jsme ve druhém poločase nastřelili tyč a byli blíže k vítězství, jsme rádi za získaný bod," zhodnotil asistent trenéra FK Mladá Boleslav B Adrian Vizingr premiérový duel nové sezóny ČFL.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Rulc, Jahic, Coňk - Vlk, Žitný, Vostřel, Tichý (46. Novotný) - Dufek (69. Gregor), Vojta (82. Hradec), Leitl. Připraveni ještě byli hráči Snížek, Dohalský, König a brankář Kořán.

Fanshop banner Fanshop banner