Šestnáctiletí vyhráli v rakouském Linzi
Klub

Šestnáctiletí vyhráli v rakouském Linzi

Redakce

Šestnáctiletí dorostenci z rakouského Linzu měli povedené vstupy do obou poločasů, ale boleslavští nejmladší dorostenci nepříznivý vývoj utkání otočili a zaslouženě se radovali z vítězství nad zahraničním protivníkem.

Krátce po zahájení utkání Boleslavští zbytečně inkasovali a těsně prohráli první poločas. Po změně stran se situace opakovala a dorostenci Linzu své vedení zvýšili. Další góly však už padaly jen do rakouské branky. Boleslavští v průběhu druhé půle nejen vyrovnali, ale přidali ještě dvě trefy navrch a přesvědčivě dovedli zápas do vítězného konce.
Trenér mladoboleslavských dorostenců Pavel Jícha označil utkání za zajímavou konfrontaci s kvalitním zahraničním soupeřem a své svěřence chválil za touhu po výhře: „Vstup do utkání nám nevyšel a brzy jsme zbytečně prohrávali. To samé se nám stalo v úvodu druhé půle. Velmi mě však potěšilo, že se nám poté podařilo utkání obrátit a nakonec v něm i zvítězit. Kluky chválím, všichni ukázali bojovného ducha a soudržnost týmu, který se nevzdává."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Dlask, Škrdla, Klieštík, Iltis, Zouhar, Otta, Cigánek, Šandirivskyj, Honc, Rittenauer, Kurc, Rössler, Kocour, Kessler, Kosorič, Kűhnel, Eichler.

Góly FK MB U16: Michael Kűhnel, David Kosorič, Jakub Kessler, Ondřej Rittenauer.

Fanshop banner Fanshop banner