Boleslav porazila kuvajtského šampiona
Klub

Boleslav porazila kuvajtského šampiona

Redakce

Boleslavští v přátelském utkání hraném za letního dusna v úterním odpoledni 2. srpna porazili nejlepší kuvajtský tým. Po většinu utkání měli mírnou herní převahu, kterou zúročili třemi góly. Bojovný soupeř skóroval pouze z pokutového kopu.

Boleslavští přátelský duel s čerstvým kuvajtským šampionem absolvovali bez trojice nejzkušenější hráčů (Suchý, Matějovský, Škoda).
Al Kuwait SC v uplynulém soutěžním ročník 2021-22 vyhrál kuvajtskou Premier League. Měl nejproduktivnější útok a nejpevnější obranu v konkurenci deseti účastníků nejvyšší kuvajtské ligy, když v osmnácti mistrácích nastřílel soupeřům sedmatřicet a obdržel pouze jedenáct gólů. Proti Mladé Boleslavi prostřídal kuvajtský trenér dvě jedenáctky.

První poločas byli Boleslavští lepší a především ofenzivně nebezpečnější. V úvodní desetiminutovce promarnili čtyři rohové kopy, všechny slibně rozehrál Skalák a nejblíže skórování byl po posledním z nich Donát, jenž z necelých deseti metrů nastřelil břevno. Kuvajtští odpověděli až ve 12. minutě útokem po levém křídle a přízemní střelu z úhlu si Šeda u bližší tyče zkušeně pohlídal. Následoval boleslavský protiútok, při němž Darmovzal pádil z poloviny hřiště sám proti soupeřově brance, ale míč si nešikovně ukopl a brankář Dhari ho snadno sebral, čímž z rodící se boleslavské šance nic nebylo.
V 17. minutě za Darmovzalovým přesným pasem vysprintoval Látal a jeho přízemní zakončení proklouzlo pod nejistým brankářem u pravé tyče za brankovou lajnu - 1:0.
Ve 20. minutě Faysal z hranice vápna netrefil Šedovu branku. Ve 24. minutě kuvajtský gólman Darmovzalovu ránu z necelých dvaceti metrů vyrazil před sebe a vzápětí zlikvidoval i Krobotovu dorážku z pár metrů. Ve 30. minutě neuspěli střílející Skalák a po něm ani Stránský. O minutu později získali Kuvajtší svůj první roh. Ve 32. minutě Pech na půlce hřiště vybojoval míč, odtáhl po pravé straně útok, v jehož finále dvakrát neúspěšně střílel Skalák, poprvé do gólmana a podruhé tísněn bekem nepřesně. Ve 35. minutě Boleslavští ubránili dva slepené soupeřovy rohy. Ve 37. minutě po spolupráci s Darmovzalem se ocitl Látal sám před kuvajtskou brankou a netrefil ji. Ve 41. minutě Boleslavští nevyužili svůj pátý roh. Ve 43. minutě Skalákem rozehraný trestňák od levé postranní lajny Šimek hlavou prodloužil obloučkem přes gólman do břevna. V poslední minutě prvního dějství si Šeda poradil se střelou z dvaceti metrů a boleslavský protiútok ukončil nepřesnou ranou Fulnek.

Druhý poločas byl herně vyrovnanější a především bohatší na góly.
Ve 48. minut Dufek vybojoval ve středu hřiště míč, přihrál ho vlevo Fulnekovi, ten se zbavil protihráče a křížnou ranou po zemi ke vzdálenější tyči zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
Zanedlouho kuvajtský soupeř snížil na rozdíl jediného gólu.
V 51. minutě od poločasové přestávky na hřišti čerstvý Khenissi proměnil pokutový kop - 2:1.
V příštích minutách se hra vyrovnala, a to především proto, že na obou stranách přibylo nepřesností a tím pádem ubylo plynulých a pro branky nebezpečných akcí. V 62. minutě Kuvajtští nevyužili svůj čtvrtý rohový kop. V 69. minutě rychlý kuvajtský útok zleva vyvrcholil centrem přes nedůsledného Látala a tvrdou střelou Khenissiho, kterou pozorný Šeda lapil. Z kuvajtské touhy po vyrovnání přibývalo na hrací ploše nervozity a zbytečně tvrdých střetů. Uklidnění přinesl až čtvrt hodiny před koncem třetí boleslavský gól.
V 76. minutě trestný kop rozehrál přetaženým centrem Ladra a když Coňk vrátil hlavou míč před protivníkovu branku, tak se na hranici brankoviště nejlépe zorientoval Krobot - 3:1.
Deset minut před koncem si Šeda poradil z dvěma střeleckými pokusy soupeře a potom se už utkání v poklidu dohrálo za zaslouženého dvougólového vedení Boleslavi.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pech (46. Karafiát), Šimek (61. Jahič), Donát (71. Krobot), Fulnek - Látal, Stránský (61. Coňk), Mašek (46. Žitný), Skalák (46. Dancák) - Darmovzal (46. Dufek) - Krobot (46. Ladra).

Góly: 17. Látal, 48. Fulnek, 76. Krobot - 51. Khenissi (z pokutového kopu)

Rozhodčí: Rouček - Vyhnanovský, Hádek

Fanshop banner Fanshop banner