Druhá konfrontace s Kosmonosy byla jednoznačně příznivá
Klub

Druhá konfrontace s Kosmonosy byla jednoznačně příznivá

Redakce

V poslední herní prověrce před zahájením třetiligové mistrovské sezóny mladoboleslavské béčko rozdrtilo mužstvo divizních Kosmonos, se kterým v předchozí letní přípravě před necelými dvěma týdny remizovalo.

V prvním poločase byli Boleslavští jednoznačně lepší a herní převahu vyjádřili čtyřmi góly. První dal v 16. minutě po Látalově akci a finální Vojtově přihrávce Dufek - 1:0. Ve 21. minutě po Rulcově pasu Vlk zdařile odcentroval před soupeřovu branku, ale spoluhráče nenašel. Ve 31. minutě spolupráci Vostřela s Dufkem gólově zúročil Vojta - 2:0. Netrvalo dlouho a za stálé boleslavské převahy se ve 35. minutě prosadil opět Vojta - 3:0. Teprve ve 43. minutě první kosmonoskou střelu vyslal na boleslavskou branku někdejší člen mladoboleslavského prvoligového kádru Fabián, gólmana Lichtenberga však mimořádně neohrozil. V příští minutě si Lichtenberg po kosmonoském rohovém kopu poradil s nepříjemnou střelou k levé tyči. Ve 45. minutě Vostřel napálil tyč kosmonoské branky a odražený míč Dufek dorazil do Hartychovy sítě - 4:0.

Ve druhém poločase se hra trochu vyrovnala a Kosmonosy zmírnily pro ně hodně nepříjemné skóre. V 58. minutě boleslavského brankáře Kořána překonal Motyčka - 4:1. Potom už úspěšně stříleli zase jenom Boleslavští. V 60. minutě svižnou akci po spolupráci s Gregorem zakončil Saiba - 5:1. V 64. minutě měly Kosmonosy slibnou příležitost, ale Fabián trestný kop napálil pouze do hráčské zdi. V 74. minutě Boubacarova střela orazítkovala kosmonoské břevno a vzápětí Saiba svojí druhou trefou zvýšil boleslavské vedení na 6:1. V 81. minutě boleslavského gólmana Kořána vystrašila bomba ze třiceti metrů, ale skóre nezměnila.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Lichtenberg (46. Kořán) - König, Rulc (46. Jahič), Coňk - Vlk (46. Boubacar), Žitný (46. Saiba), Vostřel (65. Snížek), Leitl (46. Novotný) - Látal, Vojta (46. Gregor), Dufek.

Góly: Dufek 2, Vojta 2, Saiba 2 - Motyčka,

Rozhodčí: Stejskal - Nejedlo, Rympler

Fanshop banner Fanshop banner