Začátek ligy s jedním bodem za bezgólovou remízu
Klub

Začátek ligy s jedním bodem za bezgólovou remízu

Redakce

Vstup do nového ročníku FORTUNA:LIGY 2022-23 se mladoboleslavským fotbalistům povedl jen zčásti podle představ. Na soupeřově hřišti sice neinkasovali, ale zároveň ani nevstřelili gól. Po šestadvaceti vzájemných prvoligových duelech Boleslavi se Zlínem teprve v sedmadvacátém nepadl ani jeden gól.

První poločas sice začal zlínskou šancí, ale většinu času se odehrával za mírné boleslavské převahy. Po rozháraném úvodu v 5. minutě nenápadný zlínský útok završil Jawo ranou z úhlu do levé tyče branky překvapeného Polačka. V 11. minutě se Zlínští prvnímu boleslavskému rohu ubránili se štěstím. V 18. minutě po spolupráci s Pechem poslal Ladra za soupeřovu obranu přesný oblouček, ale v pádu hlavičkující Mašek trefil náruč gólmana Dostála bezmocně stojícího uprostřed branky.
Dvakrát se málem do šance dostal Škoda, ale ve 36. minutě nezpracoval Šimkův oblouček a ve 44. minutě jej odstavil důrazným počínáním stoper Procházka, který mladoboleslavského forvarda po celý poločas pečlivě hlídal. V jediné nastavené minutě prvního dějství po Matějovského centru Karafiátovi v zakončení zabránil protihráč za cenu rohu, ten rozehrál Ladra, ale ve shluku na malém vápně se k zakončení nikdo z boleslavských fotbalistů nedostal.

Druhý poločas začali v houstnoucím dešti aktivněji Zlínští, ale v jeho průběhu největší šanci spálil boleslavský Škoda. Po druhém zlínském rohu v 50. minutě se neprosadil hlavičkující Jawo, v 52. minutě hlavičkoval pro změnu Fillo nad boleslavskou branku. V 55. minutě Mašek vybojoval třetí boleslavský roh, rozehrál ho Ladra a hlavičkou těsně nad branku završil Škoda. O chvíli později neuspěl střílející Matějovský a následnému rohu soupeř opět snadno odolal. V 60. minutě si s Vukadinovičovou střelou z dvaceti metrů Polaček poradil.
V 65. minutě se Škoda ocitl v největší střelecké příležitosti zápasu, ale jeho nedůrazné zakončení z necelých patnácti metrů vytlačil Dostál těsně vedle levé tyče do pátého boleslavského rohu. V 73. minutě měl Dostál znovu plné ruce práce, tentokrát s Ladrovým centrem, po následném rohu neuspěl hlavičkující Karafiát.
V 77. minutě boleslavský obránce Mareček nepovedeným odkopem trefil pravou tyč vlastní branky. V 82. minutě Pech nedotáhl do zdárného zakončení drzý průnik do soupeřova vápna přes tři protihráče. V 85. minutě čtvrtý zlínský roh rozehrál Chanturishvili a hlavičkujícího Koláře vychytal Polaček. O tři minuty později boleslavský brankář zlikvidoval největší zlínskou šanci, když po přetaženém centru zdařile zasáhnul proti Silného zakončení hlavou u pravé tyče. Ani ve dvou nastavených minutách gól nepadl a tak se v úvodním zápase nového ligového ročníku rozešly Zlín s Boleslaví bezgólovou plichtou a tudíž každý jen s jednobodovým ziskem.

Sestava FC Trinity Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák - Dramé (46. Fillo), Kolář, Didiba, Chanturishvili - Jawo (72. Janetzký), Vukadinovič (64. Silný).

Sestava FK Mladá Boleslav: Polaček - Mareček (78. Vaníček), Suchý, Šimek, Karafiát - Pech, Dancák, Mašek (74. Krobot), Ladra - Matějovský - Škoda.

ŽK: Vukadinovič, Kolář, Cedidla - Suchý

Rozhodčí: Starý - Horák, Vodrážka

Fanshop banner Fanshop banner