Daniel Mareček přichází na hostování z Bohemians
Klub

Daniel Mareček přichází na hostování z Bohemians

Redakce

Dalším letním doplněním prvoligového kádru FK Mladá Boleslav je příchod čtyřiadvacetiletého Daniela Marečka z vršovických Bohemians na půlroční hostování.

Podobně jako v případě ofenzivního Antonína Vaníčka také defenzivní univerzál Daniel Mareček přichází do Mladé Boleslavi na výslovné přání trenéra Pavla Hoftycha: „Stejně jako Antonín Vaníček má i Daniel Mareček kvalitu podpořenou zkušenostmi z tuzemské první ligy i mládežnických reprezentací. Znám je oba ze svého působení u dorostenecké reprezentace. Mareček je spíše defenzívní hráč s výhodou využitelnosti na různých postech v sestavě."
Čtyřiadvacetiletý Daniel Mareček začal s fotbalem v SK Úvaly, odkud však již v žákovském věku přešel do pražské Sparty, kde fotbalově vyrostl, neboť prošel všemi mládežnickými kategoriemi až do dospělého áčka, s nímž absolvoval několik přípravných období, ale herní zkušenosti sbíral především při několika hostováních. Kalendářní rok 2018 prožil ve Vlašimi, následující jaro 2019 byl půl roku v Českých Budějovicích. V únoru 2020 přestoupil do Slovácka, kde vydržel dva roky, než v lednu 2022 přestoupil do Bohemians 1905. V české první lize dosud odehrál 28 utkání a jednou skóroval. Český reprezentační dres oblékl v sedmadvaceti zápasech (čtyřikrát za U16, šestkrát za U18, patnáctkrát za U19 s jedním vstřeleným gólem a dvakrát za U20).
Ve vršovickém klubu podepsal na začátku roku 2021 tříletou smlouvu a do FK Mladá Boleslav přichází zatím na hostování s platností dohody do 31. prosince 2022. S mladoboleslavským týmem se připravuje již od poloviny letošního července včetně rakouského soustředění a zasáhl do tří přípravných utkání (proti Varnsdorfu, Turínu i Mezökövesdu).

Fanshop banner Fanshop banner