Patrik Žitný z Teplic přestoupil do Boleslavi
Klub

Patrik Žitný z Teplic přestoupil do Boleslavi

Redakce

Tři dny před startem FORTUNA:LIGY přišel do Mladé Boleslavi třiadvacetiletý ofenzivní záložník Patrik Žitný se zkušenostmi z nejvyšší tuzemské ligy a mládežnických reprezentací.

Patrik Žitný fotbalově vyrostl v Teplicích, kde prošel družstvy žákovských a dorosteneckých kategorií. Už ve svých devatenácti letech debutoval v dospělém prvoligovém áčku. Za necelé čtyři roky v nejvyšší české lize při sto startech nastřílel třináct gólů. Pestré mezinárodní zkušenosti má z šestačtyřiceti startů v českých mládežnických reprezentacích (sedmkrát za U16, jedenáctkrát s třemi vstřelenými góly za U18, dvanáctkrát s dvěma vstřelenými góly za U19, pětkrát s dvěma vstřelenými góly za U20 a jedenáctkrát s dvěma vstřelenými góly za U21).

V dubnu 2021 si v Brně přetrhl křížný vaz v koleni a po operaci absolvoval více než půlroční regeneraci. Proto v uplynulém soutěžním ročníku 2021-22 nastoupil pouze do šesti ligových mistráků bez střeleckého zápisu. V letošní jarní sezóně byl dvakrát v základní teplické sestavě (proti Liberci a Spartě) a čtyřikrát střídal. „Musel jsem se smířit s osmi měsíci bez fotbalu, ale teď už s kolenem nemám žádný problém," uvedl Patrik Žitný. Do FK Mladá Boleslav přestoupil s perspektivou restartovat svoji nadějně započatou kariéru a podepsal tříletou smlouvu s platností do konce června 2025.

Fanshop banner