Hoftych chce úspěšný tým bez tlaku na vytyčování cílů
Klub

Hoftych chce úspěšný tým bez tlaku na vytyčování cílů

Redakce

Letní příprava s kondičními tréninky výhradně v domácím prostředí, zápasovými prověrkami na turnaji v Benátkách nad Jizerou, při soustředění v Rakousku a z poloviny na trávníku domácího areálu Městského stadionu proběhla bez výrazně rušivých momentů. Ovšem skutečné hodnocení vystaví až ostré soutěžní duely.

„Rakouské soustředění bylo fantastické, i když tam byly malé problémy s hřištěm po bouřce," řekl na úvod hodnocení předposledního týdne přípravy trenér FK Mladá Boleslav Pavel Hoftych a za sebe i za hráče poděkoval vedení klubu za jeho realizaci. Obě prohrané konfrontace se zahraničními protivníky hodnotil optikou požadavků přípravy. „Utkání s italským Turínem pro nás bylo hodně těžké. I když jsme měli několik dobrých pasáží, museli jsme se více věnovat defenzívě. Proti maďarskému Mezökövesdu jsme měli velmi dobrý začátek, ale ve druhém poločase soupeř skóre otočil. Ani v jednom případě jsme však nehráli na výsledek, měli jsme především zájem dát příležitost všem hráčům, kteří s námi byli v Rakousku na soustředění."
Jste spokojený s podobou hráčského kádru?
„Z mého pohledu je patřičně vyvážený. Věřím, že tým je zdravý a z hráčů cítím, že chtějí něco dokázat. Uvidíme, jak se sezona povede. Důležité bude zvládnout start do ligy."
Pavel Hoftych připomněl, že přičiněním preventivní péče kondičního trenéra Tomáše Pupkaye a terapeuta Romana Bojdy se příprava obešla bez limitujících zranění. Až na krátké výpadky Vaníčka a Dancáka většina hráčů absolvovala celou přípravu bez omezení.
Kdo bude favoritem ligy a s jakými cíli do ní půjde Mladá Boleslav?
„Velké vytyčování cílů způsobuje velká očekávání, která špatně dopadají. Samozřejmě chceme být úspěšní. Liga bude vyrovnaná a bude pro každého těžká. Spousta klubů hodně a dobře doplnily své kádry a očekávám, že česká liga, kterou mám rád, bude zase o trochu zajímavější, než v předchozím ročníku. Naším přáním je usilovat o elitní šestku. V lize vidím čtyři favority, a to Slavii, Plzeň, Spartu a Slovácko. Těmto čtyřem týmům přeji, aby co nejdéle vydržely v evropských pohárech a byly tím pádem v tuzemské lize pro nás spíše porazitelní a hlavně udělaly co nejvíce bodů pro český koeficient."

Kompletní přehled výsledků v zápasech letní přípravy 2022 FK Mladá Boleslav
Pátek 24. června (v Benátkách nad Jizerou): FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 3:3
Sobota 25. června (v Benátkách nad Jizerou): FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 7:0
Sobota 2. července: FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:2
Středa 6. července: FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 4:0
Sobota 9. července: FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava 4:1
Pátek 15. července: FK Mladá Boleslav - SK Varnsdorf 1:1
Úterý 19. července (v Rakousku): Torino FC - FK Mladá Boleslav 2:0
Pátek 22. července (v Rakousku): Mezökövesd SE - FK Mladá Boleslav 3:2

Střelci FK Mladá Boleslav v letní přípravě 2022: 5 - Ladislav Krobot, 4 - Tomáš Ladra, 2 - Denis Donát, Marek Matějovský, David Pech, Jiří Skalák, David Šimek, 1 - Samuel Dancák, Ladislav Dufek, Jakub Fulnek, Lukáš Mašek, Milan Škoda.

V osmi letních přípravných zápasech trenér Pavel Hoftych prostřídal čtyři brankáře a čtyřiadvacet hráčů. Nikdo z nich neodehrál kompletních 720 minut. Pouze trojice mladíků (Pech, Stránský, Látal) nastoupila do všech osmi duelů. Dvanáct fotbalistů vynechalo jen jeden zápas. V následujícím statistickém přehledu za jménem každého hráče první číslo vyjadřuje počet startů a druhé číslo součet odehraných minut: David Pech 8/433, Vojtěch Stránský 8/336, Radek Látal 8/315, Samuel Dancák 7/420, David Šimek 7/402, Marek Suchý 7/400, Tomáš Ladra 7/396, Ondřej Karafiát 7/392, Denis Donát 7/343, Hasan Jahič 7/340, Lukáš Mašek 7/335, Jakub Fulnek 7/330, Antonín Vaníček 7/312, Jiří Skalák 7/293, Ladislav Krobot 7/287, Martin Polaček 6/332 (brankář), Marek Matějovský 6/331, Martin Rolinek 6/253, Jan Šeda 5/270 (brankář), Dominik Preisler 5/270 (přestoupil do Liberce), Milan Škoda 5/255, Matyáš Coňk 5/195, Denis Darmovzal 5/193, Ladislav Dufek 4/148, Daniel Mareček 3/116, Daniel Samek 2/90, Kryštof Lichtenberg 2/73 (brankář), Petr Mikulec 1/45 (brankář).

Fanshop banner Fanshop banner