Druhá prohra v letní přípravě
Klub

Druhá prohra v letní přípravě

Redakce

Druhé utkání letního přípravného období prohráli devatenáctiletí boleslavští dorostenci se svými vrstevníky z Hradce Králové na travnatém hřišti v areálu TJ Byšice. V utkání měli herní převahu, byli více na míči, vytvořili si více brankových příležitostí, soupeř však z mála příležitostí vytěžil o jednu branku více.

Od začátku utkání byli boleslavští dorostenci aktivnějším týmem. Vytvořili si řadu příležitostí, ne všechny však dotáhli do gólového vyjádření. V 9. minutě střílel Malý k tyči hradecké branky, gólman jeho střelu vyrazil a stihl vytěsnit mimo tyče i dorážku Kaulfuse. V 19. minutě centroval zprava Kolář, u zadní tyče hlavičkoval Fořt, ale jeho zakončení do branky soupeře neprošlo.
Ve 26. minutě Kolář před šestnáctkou soupeře posunul míč doleva a Charamza byl při zakončení přesný - 1:0.
Hradečtí dorostenci však dokázali dvakrát v rychlém sledu skórovat a zvrátit vedení na svou stranu.
Ve 30. minutě rozehráli dlouhý míč za boleslavské beky a po centru zprava před boleslavskou branku Hampl dorážkou srovnal na 1:1.
Ve 32. minutě východočeský soupeř zopakoval podobnou akci a přešel úspěšnou střelou Binara do vedení - 1:2.
Ve 37. minutě centroval Kolář zprava před hradeckou branku a Kaulfusovo zakončení zblokovali hradečtí obránci.
Ve 39. minutě posunul Malý v šestnáctce soupeře míč doleva Charamzovi a ten vyrovnal stav utkání na 2:2.
Ve 45. minutě centroval Naďo zprava a u zadní tyče hradecké branky hlavičkoval Král těsně mimo branku.

I ve druhé polovině utkání byli boleslavští dorostenci aktivnější, gólově však vyšli naprázdno.
Hradečtí se naopak v 72. minutě, po centru za boleslavskou obranu dostali do brejku a další brankou Miščiho se vrátili do vedení - 2:3.
Boleslavští se ve zbývajících minutách tlačili neúnavně do zakončení, ale přes zhuštěnou obranu soupeře se neprosadili.

Při hodnocení svých svěřenců mladoboleslavský trenér Marek Maňas neskrýval zklamání: „Z utkání si odnášíme rozporuplné pocity. Do útoku jsme od posledního zápasu udělali velký progres, až na malé výjimky jsme dobře kombinovali a dostávali se do zajímavých příležitostí. Do obranné fáze jsme udělali také progres, nicméně stále je to málo. V dalších zápasech musíme přidat."

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Zaplatílek - Bobek, Král, Poláček, Fořt -Kolář, Naďo, Filip, Kaulfus - Malý, Charamza.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: Zaplatílek - Bobek (61. Šimek), Král (70. Filip), Soukup, Fořt (70. Poláček) - Růžička, Šoufek, Drul, Kasáček - Šmerda - Malý (70. Charamza).

Branky: 26. a 39. Charamza - 30. Hampl, 32. Binar, 72. Mišči

Fanshop banner Fanshop banner