Po zdařilém začátku prohra gólem z penalty
Klub

Po zdařilém začátku prohra gólem z penalty

Redakce

Boleslavský závěrečný herní test rakouského soustředění a zároveň i celé letní přípravy v pátek 22. července 2022 na rozlehlém hřišti v hornorakouské obci Enns sice dobře začal, ale dobře neskončil. Boleslavští prohráli s desátým týmem maďarské nejvyšší ligy gólem z penalty.

Do utkání vstoupili o poznání lépe boleslavští fotbalisté, z nich především ostřílení Matějovský a Skalák. První střelou na soupeřovu branku byl už ve 2. minutě Látalův pokus k levé tyči, gólman ji nadvakrát zkrotil.
V 7. minutě Donát přihrál přesně Matějovskému, který zprava odcentroval do soupeřova vápna, kam se vřítil Skalák a v pádu hlavou skóroval - 0:1.
Maďarský soupeř působil zaskočeně a ojedinělý Vajdův střelecký pokus Látal zablokoval, načež Boleslavští své časné vedení zvýšili.
Ve 13. minutě na levé straně maďarský obránce podrazil unikajícího Skaláka, ten však okamžitě vstal, vběhl s míčem do šestnáctky, kde přihrál po zemi Matějovskému, který levačkou bez přípravy zamířil mimo brankářův dosah - 0:2.
Ve zbývajícím průběhu prvního dějství se hra opticky vyrovnala, skóre nikoliv, i když o to fotbalisté Mezökövesdu usilovali.
V 19. minutě Mareček i Látal darovali Vajdovi prostor i čas, aby z levé strany přihrál po zemi před boleslavské vápno a sprintující Cseke bez přípravy po zemi k pravé tyči překonal Šedu - 1:2.
Ve 21. minutě Boleslavští odvrátili první roh Mezökövesdu. Ve 25. minutě Cseti neuspěl akrobatickým pokusem o střelbu a v příští minutě pozorný Šeda stáhnul Vajdův centr. Ve 29. minutě první boleslavský roh Samek rozehrál nepovedeně. Ve 31. minutě na Matějovského oblouček do vápna Mareček nedosáhl a gólman měl snadnou práci. Ve 33. minutě po spolupráci s Cserim se Molnárovi podařilo přelobovat Šedu, ale rozhodčí Basic gól správně neuznal kvůli ofsajdu. Ve 35. minutě Látalův centr Krobot v pádu hlavičkoval k levé tyči, gólman však míč vytlačil na druhý boleslavský roh, který rozehrál Skalák, ale přes gólmana se Suchý k hlavičkovému zakončení nedostal. Ve 43. minutě po Marečkově centru Karafiát tísněn bekem hlavičkoval nad branku.

Druhý poločas se Boleslavi vůbec nepovedl a těsné vedení z první půle hráči neudrželi. Hned v první minutě po změně stran Boleslavští nebezpečně zaútočili a po spolupráci se Škodou pálil Ladra do boční sítě těsně za levou tyčí. V 50. minutě obrovskou šanci Mezökövesdu boleslavský gólman Polaček zmařil s velkou dávkou štěstí. V 56. minutě Kallai z pětadvaceti metrů těsně přestřelil boleslavskou branku. V 59. minutě Škoda přihrál Ladrovi, ten vrátil před branku Škodovi, který však na míč nedosáhl a gólman ho posunul na roh. Po jeho rozehrání Darmovzalovu střelu z necelých patnácti metrů zablokovali obránci. V 67. minutě Ladrův trestný kop z boku vápna sice zkoušel zakončit hlavou Mašek, ale toho protihráči do šance nepustili.
V 70. minutě zcela nenápadný a zdánlivě neškodný maďarský útok završil Kis překvapivou střelou z více než dvaceti metrů k pravé tyči - 2:2.
V 72. minutě po Vaníčkově centru neuspěl hlavičkující Fulnek a po něm opět hlavou Škoda. Necelou čtvrthodinku před koncem fotbalisté Mezökövesdu přesnými narážečkami uvnitř šestnáctky rozebrali boleslavskou defenzívu a když Selmani nastřelil v brankovišti ležícího Pecha do ruky, tak sudí Basic nařídil penaltu, kterou v 78. minutě Dradič proměnil střelou k pravé tyči, kam se Polaček natahoval marně - 3:2.
Utkání se dohrávalo za neškodné boleslavské převahy, posledních pět minut se hrálo výhradně na maďarské polovině hřiště, ovšem bez kýženého gólového efektu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda (46. Polaček) - Mareček (56. Pech), Donát (46. Šimek), Suchý (46. Jahič), Karafiát (46. Rolinek) - Látal (61. Fulnek), Samek (61. Mašek), Stránský (46. Darmovzal), Skalák (61. Vaníček) - Matějovský (46. Ladra) - Krobot (46. Škoda).

Sestava Mezökövesd Zsóry SE: Tordai - K. Kállai (60. Z. Kállai), Karnickij (46. Horváth), Bobál, Vajda (60. Lachveliani), Nagy (60. Madarász), Cseke (80. Rédling), Cseri (60. Selmani), Molnár (46. Dražić), Jurina (60. Kiš), Schmiedl (46. Kotula).

Góly: 19. Cseke, 70. Kis, 78. Dradič (z pokutového kopu) - 7. Skalák, 13. Matějovský

Rozhodčí: Basic - Daniel, Knienieder

Fanshop banner Fanshop banner