Stoper Šimek prodloužil smlouvu
Klub

Stoper Šimek prodloužil smlouvu

Redakce

Čtyřiadvacetiletý stoper David Šimek patří do základního složení mladoboleslavské defenzívy vedle o deset let zkušenějšího Marka Suchého a proto s vírou v jeho perspektivní vývoj mu vedení FK Mladá Boleslav nabídlo prodloužení stávající smlouvy. David Šimek se nově upsal do konce června 2024.

Pražský rodák první fotbalové krůčky dělal v žácích TJ Sokol Praha Troja. „Na první trénink mě přivedla mamka, ale teprve když jsem se z Troji přesunul do Sparty, tak tam jsem si fotbal zamiloval a začal přemýšlet, že budu pokračovat se snahou někam se v něm dostat," vzpomíná na své začátky David Šimek. Na Spartě procházel žákovskými kategoriemi, rok působil v pražském Motorletu a před přechodem do dorostu odešel do pražské Dukly, ze které později hostoval krátce ve vyšehradském Slavoji a žižkovské Viktorii. V žácích a dorostu hrával v záložní formaci, na Dukle jej trenér Fišar poprvé stáhnul do obrany, kde už zůstal. Premiéru v nejvyšší tuzemské lize si užil v příbramském dresu. Do Příbrami z Prahy dojížděl s velezkušeným Janem Rezkem, od kterého se fotbalově hodně přiučil.
„S blížícím se koncem smlouvy v Příbrami jsme s manažerem Ondrou Chovancem řešili, kam jít a on se poprvé zmínil o příležitosti podepsat smlouvu v Mladé Boleslavi. Tu v té době vedl trenér Weber, se kterým jsem o možnosti přestupu poprvé mluvil. V tu chvíli to byl pro mě velký krok a byl jsem za ten zájem rád."
Rozhodnutí přijmout mladoboleslavskou nabídku dodnes považuje za správné rozhodnutí pro vývoj své fotbalové kariéry. „Přesun z Příbrami do Boleslavi byl sám o sobě velký, což se týká zázemí a lidí v klubu i kolem mužstva vytvářejících pro hráče servis, a navíc přítomnost spoluhráčů s obrovskými zkušenostmi ze startů v reprezentacích a zahraničních klubech, od kterých je co se učit, pro mě na stoperském postu konkrétně od Marka Suchého, jehož rad si hodně vážím a snažím se poslouchat a plnit je."
V letošním letním přestupním termínu do mladoboleslavského týmu přibyli hlavně mladí hráči, ovšem ostřílení borci (především Matějovský, Suchý, Škoda, Skalák) zůstali, což se Davidu Šimkovi líbí. „My mladí máme k sobě blízko podobnými zájmy a zároveň se fotbalově máme od koho učit a to přispívá k dobré týmové atmosféře. V boleslavské kabině to funguje super. Jsem v Boleslavi hodně spokojený také díky tomu, že cítím důvěru. Chci tady zůstat, důvěru splatit a co nejvíce pomoci týmu." Před dvěma roky podepsal v FK Mladá Boleslav tříletý kontrakt s platností do konce příštího června, v těchto dnech však smlouvu prodloužil do 30. června 2024.
„Uplynulé dva roky jsem měl dost smůlu na zranění a vynechal hodně zápasů kvůli pohmoždění kotníku, zlomené čelisti a nedávno přeraženému nosu. Doufám, že jsem si tu smůlu už vybral a nadcházející sezónu přežiji ve zdraví. Chceme se spoluhráči navázat na závěr minulé sezóny, zápas od zápasu sbírat body a hrát fotbal, který bude lidi bavit," přeje si David Šimek, který do soutěžního ročníku 2022-23 vstoupí se zkušenostmi ze třiapadesáti prvoligových utkání, z nichž absolvoval dvacet za Příbram a třiatřicet za Boleslav. Dal tři góly výhradně v mladoboleslavském dresu. V českém poháru za Boleslav nastoupil do třech zápasů bez skórování.

Fanshop banner Fanshop banner