Fotbalisté odcestovali do Rakouska
Klub

Fotbalisté odcestovali do Rakouska

Redakce

Při týdenním rakouském soustředění budou mladoboleslavští fotbalisté pokračovat ve dvoufázové tréninkové činnosti a tu proloží dvěma zápasy proti kvalitním zahraničním soupeřům z maďarské a italské nejvyšší ligy.

V neděli dopoledne 17. července 2022 fotbalová výprava z Mladé Boleslavi odcestovala směrem na jih, aby po společném obědě v Českých Budějovicích dorazila v odpoledním čase do místa letního soustředění a stihla tam před večeří první tréninkovou jednotku.
Ve výpravě jsou brankáři Kryštof Lichtenberg, Martin Polaček, Jan Šeda, hráči Samuel Dancák, Denis Darmovzal, Denis Donát, Jakub Fulnek, Hasan Jahič, Ondřej Karafiát, Ladislav Krobot, Tomáš Ladra, Radek Látal, Marek Matějovský, Daniel Mareček, Lukáš Mašek, David Pech, Martin Rolinek, Daniel Samek, Jiří Skalák, Vojtěch Stránský, Marek Suchý, David Šimek, Milan Škoda, Antonín Vaníček, trenér Pavel Hoftych, jeho asistenti Pavel Medynský, Marek Kulič, Jiří Malík, Tomáš Pupkay, fyzioterapeut Roman Bojda, masér Lukáš Magera, kustod Václav Štěpán a manažer klubové komunikace Jiří Koros.
Přechodným domovem fotbalistů, trenérů a servisního doprovodu ve dnech 17.-23. července bude hotel Stoderhof v Hinterstoderu, což je hornorakouská obec vzdálená necelých 400 km od Mladé Boleslavi. Fotbalisté se sem vracejí po dvouleté pauze zaviněné kovidovou pandemií. První utkání proti italskému Torinu hrají na hřišti v Pergu, druhé proti maďarskému Mezökövesd v Ennsu, což jsou obce v okolí Linze, čili nedaleko za česko-rakouskou hranicí. Z Mladé Boleslavi přes Prahu a České Budějovice je to přibližně 300-350 km, to znamená asi čtyři hodiny jízdy osobním autem. Pro příznivce mladoboleslavského fotbalu lákavé tipy na letní výlety...

Program přípravných utkání při rakouském soustředění
Úterý 19. července od 18 hodin (WIMTECH Arena Perg): Torino FC - FK Mladá Boleslav
Pátek 22. července od 11 hodin (Enns Arena): Mezökövesd Zsóry SE - FK Mladá Boleslav

Torino FC je známý a populární italský klub přezdívaný Býci (Toro). Sedmkrát vyhrál italskou ligu (naposledy 1975-76) a pětkrát italský pohár (naposledy 1992-93). V uplynulém ročníku 2021-22 dohrál Serii A na desáté příčce se ziskem 50 bodů za třináct vítězství a jedenáct remíz. Podle souhrnného skóre z osmatřiceti zápasů 46:41 se tým pyšnil pátou nejlepší defenzívou v konkurenci dvaceti účastníků nejvyšší italské ligy. Stabilní součástí turínské obrany je jedenadvacetiletý olomoucký odchovanec a český reprezentant David Zima.

Mezökövesd Zsóry SE je fotbalový klub, jehož domovem jsou termální lázně Mezökövesd v severovýchodním Maďarsku. Nejvyšší maďarskou ligu hraje nepřetržitě od roku 2016. Od té doby si nejzdařileji vedl v soutěžním ročníku 2019-20, kdy byl čtvrtý v lize a postoupil do finále maďarského poháru, které prohrál s budapešťským Honvédem těsně 1:2. V uplynulém ročníku OTP Bank Ligy 2021-22 skončil ve dvanáctičlenné tabulce na desáté příčce s náskokem dvou bodů na předposlední MTK Budapest a šesti bodů od posledního Gyirmót SE, což byla dvojice sestupujících týmů.

Fanshop banner Fanshop banner