Výhra okořeněná parádními góly
Klub

Výhra okořeněná parádními góly

Redakce

Boleslavští přesvědčivě vyhráli páté letní utkání. Tentokrát na domácím hřišti podle očekávání přemohli druholigového soupeře, kterému nasázeli čtyři góly, z nichž nejpohlednější se povedl Dancákovi z dálky pod břevno. Podobně parádně se trefil jihlavský Křišťál do boleslavské branky.

Úvodní čtvrthodinku se hrálo více na boleslavské polovině hřiště, gól však padl do jihlavské branky.
V 6. minutě Rolinek poslal z levé strany po zemi míč do soupeřova vápna, kde se nejlépe zorientoval Skalák a z otočky otevřel skóre utkání - 1:0.
Jihlavští odpověděli Marvisou střelou z deseti metrů, proti které výtečně zasáhl gólman Šeda a vyražený míč zůstal pod jihlavskou kontrolou, teprve následný centr před boleslavskou branku Šeda stáhnul definitivně pod svoji kontrolu. Ve 12. minutě Wilsonovu slabou střelu z dvaceti metrů Šeda snadno chytil. Ve 21. minutě první boleslavský roh rozehrál Skalák a od jihlavské branky odhlavičkoval Gabriel. Krátce před 30. minutou zakončovali jihlavští Marvin nepřesně a Zoubele nedůrazně. Do konce poločasu Boleslavští promarnili dva rohové kopy a v úplně posledních poločasových sekundách se Jihlavě povedl kombinační útok, v jehož finále se Wilson a Selnar ocitli sami před boleslavskou brankou, ale Selnarovo zakončení z malého vápna Šeda u pravé tyče zkušeně vykryl.

Druhý poločas zahájili Boleslavští také brzkým gólem.
Ve 47. minutě po Gabrielově malé domů brankář Soukup pod tlakem dorážejícího Krobota nepovedeným odkopem boleslavského útočníka nastřelil a od něho se míč odrazil do jihlavské branky - 2:0.
Ve 48. minutě si Šeda snadno poradil s Marvisovou slabou střelou. V 52. minutě boleslavská kombinace skončila nedůraznou Krobovou hlavičkou vedle branky. V 55. minutě po Peřinově centru Marvis vystřelil bez přípravy a Šeda bravurním zákrokem vytlačil míč od pravé tyče na první jihlavský roh, kterému boleslavská defenzíva bez obtíží odolala, stejně jako druhému rohu po Šedou vyražené Tallově ráně.
V 60. minutě přiťuknul Tall na hranici vápna míč Křištálovi a ten z necelých dvaceti metrů parádně trefil pravý horní růžek Šedovy branky - 2:1.
Jihlavský dojem, že je možný obrat ve vývoji utkání, však Boleslavští záhy zmařili dvěma góly.
V 61. minutě Marvis sice odvrátil čtvrtý soupeřův roh, ale Boleslavští zůstali u míče a po přetaženém centru Krobot nekompromisně křížnou ranou prostřelil houštinu bránících hráčů i brankáře - 3:1.
V 63. minutě po Pechově sraženém centru Dancák ranou z pětadvaceti metrů zaskočil brankáře Soukupa, který jen přihlížel bombě, jež se svezla od břevna do jihlavské sítě - 4:1.

V 66. minutě Selnar trestným kopem téměř ze třiceti metrů nastřelil břevno boleslavské branky. V závěrečných minutách utkání Jihlavští promarnili dva a Boleslavští tři rohové kopy. Navíc v 78. minutě po spolupráci s Dufkem vběhl Pech do protivníkova vápna a křížnou ranou minul branku, na opačné straně hřiště v 81. minutě Šeda jistě chytil Svobodův trestný kop.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Látal (57. Pech), Šimek (46. Coňk), Jahič, Preisler - Skalák (46. Vaníček), Dancák, Darmovzal (46. Donát), Rolinek (46. Dufek) - Stránský (57. Mašek), Škoda (46. Krobot).

Sestava FC Vysočina Jihlava: Soukup - Křišťál, Vedral, Gabriel (83. Vítek), Peřina (62. Svoboda) - Lacko, Piško, Marvis (61. Franěk), Wilson, Selnar - Zoubele (46. Tall).

Góly: 47. a 61. Krobot, 6. Skalák, 63. Dancák - 60. Křišťál

Rozhodčí: Radina - Kubr, Novák

Diváků: 110

Fanshop banner Fanshop banner