Po vyrovnaném poločase trefil výhru Škoda
Klub

Po vyrovnaném poločase trefil výhru Škoda

Redakce

Ve třetí letní herní prověrce se mladoboleslavští fotbalisté střetli v domácím prostředí s teplickými prvoligovými rivaly. Utkání s pěti vstřelenými góly a dvakrát nastřelenými brankovými konstrukcemi těsně vyhráli.

První poločas skončil bez vítěze, Tepličtí dvakrát vedli a Boleslavští dvakrát vyrovnali pokutovými kopy, navíc nastřelili jednou břevno. V úvodní desetiminutovce stříleli boleslavští Pech nepřesně a Vaníček do brankáře. Naopak první teplická šance skončila gólem.
Ve 12. minutě svižný teplický útok po pravé straně završil Hyčka přesnou ranou - 0:1.
Za dvě minuty už bylo skóre srovnané.
Ve 14. minutě Matějovský pokutovým kopem potrestal Dramého faul na Fulneka - 1:1.
Mezi 15. a 17. minutou Boleslavští promarnili tři rohové kopy. Po čtvrtém rohu ve 20. minutě Vaníček střílel těsně vedle levé vingle. Z protiútoku získaly Teplice svůj první roh, který rozehrál Trubač a od branky jistě odboxoval Šeda.
Ve 24. minutě Čerepkai po zemi prostřelil Šedu - 1:2.
Ve 31. minutě boleslavskou kombinační akci ukončil Vaníček střelou jen pár centimetrů nad teplické břevno. Ve 34. minutě druhý teplický roh z Trubačovy kopačky od boleslavské branky odhlavičkoval Donát.
Ve 38. minutě Ladra pokutovým kopem potrestal Vondráškovo podražení Maška - 2:2.
Ve 41. minutě po šikovně rozehraném trestňáku Matějovský odcentroval z pravé strany a Rolinek povedeným volejem nastřelil břevno teplické branky.

Druhý poločas už tolik bohatý na góly nebyl, padl pouze jediný, ovšem důležité bylo, že do sítě Teplic, které po změně stran začaly aktivněji a nevyužily roh. V 50. minutě čerstvý boleslavský brankář Polaček lapil Marečkovu ránu a o dvě minuty později zmařil i šanci Vachouška. Až v 57. minutě Boleslavští nebezpečně zaútočili a po Skalákově centru Preisler z voleje napálil obránce na malém vápně. V 62. minutě po spolupráci Škody s Preislerem tečované zakončení Skaláka skončilo těsně mimo teplické branky. V příštích dvou minutách Boleslavští promarnili dva rohové kopy. Tepličtí odpověděli Urbancovou střelou do dobře postaveného Polačka a v 66. minutě nenápadný útok završil Vachoušek bombou do levé tyče boleslavské branky.
V 67. minutě teplického gólmana Muchu (bratra známé české tenistky) zaskočil zkušený kanonýr Škoda, jenž po zpracování Darmovzalova pasu skóroval povedeným lobem - 3:2.
V 76. minutě po pátém teplickém rohu Jahič hlavičkoval těsně nad břevno vlastní branky. V příštích minutách však častěji a nebezpečněji útočili Boleslavští. V 81. minutě Pechovu ránu k levé tyči Mucha s obtížemi chytil. V 84. minutě Škoda z patnácti metrů minul teplickou branku. V 87. minutě Teplice snadno ubránily osmý boleslavský roh. V poslední minutě po Pechově ztrátě míče vyrazili Tepličtí do brejku, v jehož finále se Trubač ocitl sám před Polačkem, který jeho šanci na vyrovnání zmařil.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Pech, Suchý, Donát, Rolinek - Fulnek, Stránský, Mašek, Vaníček - Matějovský - Ladra.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Polaček - Látal, Šimek, Jahič, Karafiát - Skalák (67. Pech), Dancák, Darmovzal, Preisler - Škoda, Krobot.

Sestava FK Teplice: Mucha - Hyčka (67. Hora), Drame, Knapík (46. Kučera), Vondrášek (67. Chaloupek) - Urbanec, Mareček (67. Kodat), Křišťan (67. Čičovský), Trubač - Čerepkai (67. Jukl), Vachoušek (67. Procházka).

Góly: 14. Matějovský (z pokutového kopu), 38. Ladra (z pokutového kopu), 67. Škoda - 12. Hyčka, 24. Čerepkai.

Rozhodčí: Petřík - Machač, Černoevič

Diváků: 150

Fanshop banner Fanshop banner