Jasně přehráli a přestříleli druholigového soupeře
Klub

Jasně přehráli a přestříleli druholigového soupeře

Redakce

Boleslav po semifinálovém neúspěchu v pozápasovém penaltovém rozstřelu s Libercem smetla Příbram, která v druhém semifinále podlehla Hradci Králové 1:5, pouze v duelu o třetí místo v letním turnaji na hřišti v Benátkách nad Jizerou.

Od první do závěrečné minuty měli Boleslavští herní převahu, kterou vyjádřili sedmi góly. V první šanci se ocitl Ladra již v 5. minutě, jeho bombu z úhlu však gólman vyrazil. O minutu později po Stránského střele získala Boleslav první roh, ale nevyužila ho.
V 9. minutě po Pechově přízemním centru se důrazný Ladra prosadil u bližší tyče - 0:1.
V 11. minutě po Stránského ztrátě míče před vlastní šestnáctkou příbramského Surmaje v jasné šanci Polaček vychytal.
V 15. minutě Dufek běžel sám proti příbramské brance a jejího strážce prostřelil - 0:2.
V 17. minutě po Dudlově tečované ráně se ocitl Čermák osamocený za boleslavskou obranou, ale jeho zakončení hlavou Polaček zlikvidoval. O tři minuty později boleslavský gólman Polaček úspěšně vyběhl proti Osmančíkovi, který se o dvě minuty později ocitl opět ve střelecké pozici, ale svižně vyběhnuvšího Polačka neprostřelil.
Ve 31. minutě příbramský brankář Babka podrazil uvnitř šestnáctky Ladru a ten nařízený pokutový kop proměnil střelou doprostřed branky - 0:3.
Ve 34. minutě Osmančík od koncové lajny nabil Wágnerovi, jehož přízemní zakončení Polaček jistě lapil.
Ve 41. minutě Fulnek své sólo proti soupeřově brance završil úspěšnou střelou podle brankáře - 0:4.
Ve 42. minutě Látal z necelých deseti metrů minul příbramskou branku.

Do druhého poločasu Boleslavští nastoupili s osmi změnami v sestavě a pokračovali v neúnavné ofenzivní hře, kterou korunovali dalšími třemi góly. Ve 49. minutě příbramský Vokřínek z necelých dvaceti metrů těsně minul pravou vingl boleslavské branky. V příští minutě na druhé straně hřiště Rolinek rozehrál pátý boleslavský roh a Donát hlavou přestřelil branku.
V 55. minutě boleslavský svižný útok po levé straně zakončil Krobot přesnou přízemní ranou k tyči - 0:5.
V 56. minutě Preislerův centr do brankoviště Krobot z pár kroků dorazil do branky - 0:6.

V 59. minutě Ladra sólo z levé strany zakončil střelou do boční sítě těsně za tyč. V 60. minutě kopali Příbramští svůj první roh a v příštích deseti minutách následovaly další tři obdobné standardní situace v příbramském provedení, všechny bez vlivu na skóre. Závěrečná půlhodinka se dohrávala v hustém dešti, který negativně ovlivnil snažení všech aktérů, přesto Boleslavští dokázali přidat ještě jeden gól.
V 74. minutě Pech utekl po pravé straně, odkud přihrál po zemi přesně před příbramskou branku, do které se Mašek ze dvou metrů snadno trefil - 0:7.
V 78. minutě po Skalákově nezištné přihrávce Preisler z dobré pozice přestřelil příbramskou branku. V závěru sice Příbramští kopali dva rohy, ale bez efektu.
Mladá Boleslav druholigového soupeře výrazně přehrála a vysoko přestřílela. V devátém ročníku letního turnaje v Benátkách nad Jizerou obsadila třetí příčku.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Polaček - Fulnek, Jahič, Coňk, Karafiát - Látal, Dancák, Stránský, Vaníček - Ladra, Dufek.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Lichtenberg - Pech, Jahič (66. Coňk), Suchý, Rolinek - Skalák, Donát, Mašek, Preisler - Ladra (66. Stránský), Krobot.

Góly: 9. a 31. Ladra (druhý z pokutového kopu), 55. a 56. Krobot, 15. Dufek, 41. Fulnek, 74. Mašek.

Rozhodčí: Opočenský - Hocek, Matoušek

Diváků: 120

Fanshop banner Fanshop banner