Boleslav prohrála turnajové semifinále v penaltovém rozstřelu
Klub

Boleslav prohrála turnajové semifinále v penaltovém rozstřelu

Redakce

Utkání semifinále letního turnaje na hřišti v Benátkách nad Jizerou bylo pro boleslavské i liberecké fotbalisty první herní prověrkou v přípravě na nový soutěžní ročník 2020-23. Skončilo bez vítěze a o postupu Liberce do turnajového finále se rozhodlo v penaltovém rozstřelu, v němž jediným neúspěšným střelcem byl boleslavský Fulnek.

Přestože zahájení utkání předcházel vydatný dešťový příval, hrálo se na kvalitně připraveném trávníku. Na půl hodiny déšť ustal, poločas končil opět v průtrži mračen. Boleslavští měli častěji míč pod kontrolou, ale do první šance se dostali Liberečtí. V 6. minutě dvakrát úspěšně zasáhl boleslavský brankář Šeda, nejprve nohou po Abubakarově zakončení a vzápětí vyrazil Rabušicovu ránu. V 18. minutě Boleslavští promarnili svůj první roh.
Ve 30. minutě po Rolinkově centru Krobot tísněn obráncem přestřelil libereckou branku. Ve 36. minutě kopal Skalák druhý roh přesně do rukavic brankáře Vliegena. V příští minutě Višinského ostrý centr Šeda lapil a založil boleslavský útok, v jehož finále Pechovu ránu zlikvidoval Vliegen. Ve 42. minutě po Matějovského trestném kopu od pravé postranní lajny Rolinkovu střelu přežila liberecká defenzíva se štěstím. V předposlední minutě poločasu Matějovský vyhrál souboj na půlící čáře a jím založený útok skončil třetím boleslavským rohem.
Ve 45. minutě po Skalákově rohovém kopu se přízemní ranou prosadil Krobot - 0:1.

Do druhého poločasu nastoupili Boleslavští s kompletně pozměněnou sestavou, které se o přestávce připravovala v hustém dešti. Ten však s úvodem druhého dějství ustal. Liberečtí střídali několikrát v průběhu druhého poločasu. Boleslavští byli zkraje druhé půle kombinačně lepší. V 49. minutě ťukes v provedení Ladry a Fulneka završil Dancák střelou do soupeřova brankáře. V 51. minutě Ladrovu dělovku Vliegen vyrazil.
V 55. minutě Liberečtí čelili dvěma slepeným boleslavským rohům. První odvrátili a druhý zakončil Šimek úspěšnou hlavičkou - 0:2.
V 57. minutě po Fulnekově centru Dufek netrefil míč před libereckou brankou. V 63. minutě Liberec kopal svůj jediný roh v tomto zápase, který však pro boleslavskou branku nebezpečím nebyl. V 64. minutě Tiehiho bomba o půl metru minula Mikulcovu branku. Kolem 70. minuty liberecká defenzíva úspěšně čelila sérii čtyř boleslavských rohů.
V 73. minutě po parádní Dancákově kolmici Ladra s přehledem zvýšil boleslavské vedení na 0:3.
Zdánlivě rozhodnuté utkání však nabralo nevídaný zvrat.
V 75. minutě se po centru z pravé strany prosadil hlavou liberecký Rondič, jenž navíc ve vzdušném souboji zlomil nos boleslavskému stoperovi Šimkovi - 1:3.
V 78. minutě sice dostali Liberečtí opět míč do Mikulcovy branky, ale z ofsajdu, což sudí odmávali a odpískali. V 79. minutě Ladra trestným kopem od rohu vápna trefil připravenou náruč Vliegena. V závěru byla soudržnost boleslavského týmu narušena dvěma zraněními po zbytečně tvrdých zákrocích protivníka a vynucenými změnami v sestavě. Liberečtí se dvakrát prosadili v úplně posledních sekundách standardní hrací doby.
V 89. minutě nejprve po centru zprava úspěšně dorážel Rondič - 2:3.
V 90. minutě prudkou přízemní ranou Kozák vyrovnal na 3:3.

Protože semifinálové utkání skončilo bez vítěze, následoval penaltový rozstřel FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 5:3.
V první sérii úspěšně stříleli Rondič i Ladra. Ve druhé sérii liberecký Polyak proti Mikulcovi uspěl, ale Fulnekovu ránu Vliegen vyrazil. Ve třetí sérii Kozák i Krobot proměnili. Ve čtvrté sérii Doumbia a Stránský stříleli přesně. V páté sérii liberecký Felipe penaltu dal a rozstřel tak rozhodl v liberecký prospěch, za Boleslav už nikdo nestřílel.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Pech, Jahič, Suchý, Rolinek - Skalák, Donát, Mašek, Preisler - Matějovský - Krobot.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Mikulec - Fulnek, Šimek (77. Donát), Coňk, Karafiát - Látal, Dancák, Stránský, Vaníček (88. Krobot) - Ladra, Dufek.

Gól: 75. a 89. Rondič, 90. Kozák - 45. Krobot, 56. Šimek, 73. Ladra

Rozhodčí: Radina - Kříž, Váňa

Diváků: 130

Fanshop banner