Přišel Vaníček z Bohemians, kam odešel Mužík hostovat
Klub

Přišel Vaníček z Bohemians, kam odešel Mužík hostovat

Redakce

Do Mladé Boleslavi přestoupil a hned se ve středu 22. června zapojil do tréninkového procesu čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník a bývalý mládežnický reprezentant Antonín Vaníček z Bohemians Praha 1905. Zároveň Ladislav Mužík odešel z Mladé Boleslavi na hostování do vršovických Bohemians.

Hráč v nejlepším fotbalovém věku přichází do Mladé Boleslavi na výslovné přání trenéra Pavla Hoftycha: „Má kvalitu i zkušenosti z tuzemské nevyšší soutěže i mládežnických reprezentací. Znám jej ze svého působení u dorostenecké reprezentace s jeho plusy i mínusy a především předpoklady využitelnosti na různých postech v ofenzivní činnosti."
Kreativní záložník Antonín Vaníček začal s fotbalem v FSC Libuš a přes SK Sparta Krč přišel do vršovických Bohemians 1905, kde jej považují za svého odchovance. Zelenobílé klokaní barvy totiž hájil od svých žákovských deseti let do letošního roku s krátkým půlročním přerušením, kdy na podzim 2021 hostoval v Jablonci.
Do dospělého áčka Bohemians se probojoval v lednu 2017. V březnu 2021 se zúčastnil s českou juniorskou reprezentací evropského šampionátu U21 ve Slovinsku. Český reprezentační dres oblékl celkem v osmatřiceti zápasech (pětkrát v U16, šestkrát v U17, sedmkrát v U18, jednou v U20 a devatenáctkrát v U21). V české nejvyšší lize má odkopaných 123 utkání, v nichž šestkrát skóroval. Z Bohemians Praha 1905 přestoupil do FK Mladá Boleslav, kde podepsal víceletou smlouvu.
Čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč Ladislav Mužík je pardubickým odchovancem. Po dvouletém hostování v druholigové Chrudimi v létě 2021 přestoupil do Mladé Boleslavi s vizitkou druhého nejproduktivnějšího hráče celé FNL, když v ročníku 2020-21 v šestadvaceti zápasech nastřílel dvanáct gólů. Za FK Mladá Boleslav si připsal dvanáct prvoligových utkání bez vstřeleného gólu. V soutěžním ročníku 2021-22 častěji hrál za třetiligové béčko, kde dvakrát skóroval. V FK Mladá Boleslav je smluvně vázaný do konce června 2024 a do Bohemians Praha 1905 odchází na hostování s opcí na případný přestup.

Fanshop banner