Z Hradce k nám přestoupil perspektivní obránce Donát
Klub

Z Hradce k nám přestoupil perspektivní obránce Donát

Redakce

Čerstvým letním posílením mladoboleslavské defenzívy je člen českého reprezentačního výběru U21 Denis Donát. Do FK Mladá Boleslav přestoupil z východočeského FC Hradec Králové.

„Denis Donát je prototypem moderního středního obránce, který své kvality prokazuje v lize i v dresu reprezentační jedenadvacítky. Přes své mladí už nasbíral množství cenných zkušenosti a registrovali jsme na něj hned několik zájemců. Boleslav prokázala největší tah na branku, sportovní vedeni klubu představilo hráči dlouhodobou vizi a jeho pozici v celé organizaci," okomentoval Donátův přechod z Hradce Králové do Mladé Boleslavi Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Denis Donát, který teprve z letošním září oslaví jedenadvacáté narozeniny, začal s fotbalem v severočeském Náchodě, odkud zamířil na počátku svého dorosteneckého věku do FC Hradec Králové. V lednu 2020 jej tehdejší hradecký trenér Zdenko Frťala přizval do přípravy druholigového dospělého áčka, ovšem většinu následné jarní sezóny odehrál v dorosteneckém družstvu U19. Debut v mistrovském utkání dospělého týmu absolvoval 11. června 2020, kdy ve vítězném duelu proti žižkovské Viktorii (5:0) vystřídal na závěrečných pět minut exboleslavského Jiřího Kateřiňáka. V závěru pod vlivem kovidové karantény do léta protažené sezóny stihnul celkem osm startů za druholigové áčko. V ročníku 2020-21 se při aktivní účasti v šestadvaceti mistrovských zápasech významně podílel na loňském hradeckém postupu z druhé do první ligy. Na podzim 2021 si připsal deset startů v nejvyšší tuzemské FORTUNA:LIZE. V letošním únoru jej vedení hradeckého klubu poslalo na hostování do druholigové Chrudimi, kde nastoupil do třinácti jarních mistrovských utkání a odehrál v nich vždy plných devadesát minut. V českém reprezentačním dresu nastoupil do jedenácti utkání (pětkrát za U18, dvakrát za U20 a čtyřikrát za U21).

Fanshop banner