Ewerton přestoupil z Boleslavi do Slavie
Klub

Ewerton přestoupil z Boleslavi do Slavie

Redakce

Pětadvacetiletý brazilský fotbalista Ewerton neodolal vábení pražské Slavie a bezprostředně po svém návratu z červnové dovolené naplnil všechny administrativní požadavky, aby se jeho v tuzemských médiích avízovaný přestup z FK Mladá Boleslav do SK Slavia Praha stal skutečností.

„Ewertonovi jsme vyhověli v jeho touze přestoupit do předního tuzemského klubu hrajícího evropský pohár. Děkujeme mu za odvedené výkony i nastřílené góly při jeho působení v Mladé Boleslavi a v novém působišti přejeme sportovní úspěchy. Zároveň děkujeme za korektní způsoby jednání představitelům všech klubů, které o Ewertona v uplynulých dnech projevovaly zájem," řekl generální ředitel FK Mladá Boleslav David Trunda.

Ofenzivní záložník Ewerton Paixao da Silva z brazilského týmu Sao Bernardo přišel v létě 2016 do slovenských Zlatých Moravců. V lednu 2019 přestoupil do Mladé Boleslavi, odkud po roce putoval na hostování do Pardubic, kde působil od února 2020 do léta 2021. Do Boleslavi se vrátil fotbalově vyzrálejší a stal se důležitým prvkem její ofenzívy. V nejvyšší tuzemské lize v mladoboleslavském dresu odehrál 38 utkání a nastřílel 12 gólů, dalších prvoligových 28 utkání a 3 góly si připsal při hostování v Pardubicích. Velice šikovný, vyloženě ofenzivně orientovaný fotbalista, pro kterého není problém kličkami obejít dva protihráče a následně skórovat, vzbudil zájem Slavie a posléze i Sparty. V pátek 17. června 2022 dal definitivně sbohem Mladé Boleslavi a upsal se pražské Slavii na příští tři roky do konce června 2025.

Fanshop banner Fanshop banner