Vítězství na závěr třetiligového ročníku
Klub

Vítězství na závěr třetiligového ročníku

Redakce

V posledním třetiligovém utkání ročníku 2021-22 v tabulce dvanáctí Boleslavští porazili soupeře ze čtrnácté, čili poslední nesestupové příčky. Proti nejslabší defenzívě ze šestnácti účastníků B skupiny ČFL se prosadili pouze dvěma góly, po jednom v každém poločase.

První poločas vyšel lépe domácím mladoboleslavských fotbalistům, kteří měli mírnou převahu při oboustranné snaze o kombinační hru. Už ve 2. minutě zaútočil po pravé straně Majer, ale jeho přihrávku před branku soupeř odvrátil. O tři minuty později Majerův centr zpacifikoval pardubický brankář Hrnčíř.
V 7. minutě Vlk založil boleslavský útok po pravé straně přes Novotného, od kterého převzal míč Majer a jeho centr umístil Dufek bez přípravy k pravé tyči - 1:0.
Za dvě minuty po gólu získali Boleslavští první rohový kop, ale nevyužili ho k ohrožení protivníkovy branky. Ve 13. minutě Novotný povedenou kličkou obešel brankáře Hrnčíře, míč směřující do opuštěné branky však stihnul východočeský stoper Hajník ve skluzu odvrátit. V 16. minutě zahřmělo pro změnu na opačné straně hřiště, když Vítek v ojedinělé pardubické šanci nastřelil z hranice šestnáctky břevno, od země se míč odrazil opakovaně do vrchní části brankové konstrukce a teprve potom Boleslavští nebezpečí definitivně zažehnali. Ve 20. minutě pardubický trestný kop odvrátil Bejbl. Ve 23. minutě slibný Snížkův průnik zastavil pardubický stoper Hajník. Ve 27. minutě po spolupráci s Majerem nepřesně střílel Novotný. Ve 31. minutě Vlkův centr odboxoval od pardubické branky Hrnčíř. Ve 40. minutě Tichý neuspěl volejem proti pozornému Hrnčířovi. V závěru poločasu po Novotného odvráceném trestňáku Komárek ráznou střelou trefil gólmana Hrnčíře.

Druhý poločas začal vlažně. Pardubičtí sice zvýšili důraz v osobních soubojích, což se projevilo v počtu odpískaných faulů, nikoliv na obrazu hry. Boleslavští měli nadále mírnou převahu. V 58. minutě rozehráli svůj druhý roh v tomto zápase (soupeř nekopal ani jeden) a pardubická defenzíva ho snadno ubránila. V 66. minutě Jarkovský trestným kopem z pětadvaceti metrů těsně minul horní růžek boleslavské branky.
V 72. minutě po Komárkově centru z levé strany se prosadil ranou z otočky devatenáctiletý Petr Hradec, který byl na hřišti necelé tři minuty a svoji premiéru v třetiligovém zápase dospělé kategorie vyšperkoval premiérovým gólem - 2:0.
V 73. minutě Hradce uprostřed hřiště obral o míč protihráč Mareš, jeho důraznou střelu Lichtenberg jen vyrazil a s dorážkou už neměl práci, neboť směřovala mimo brankovou konstrukci. V 75. minutě pardubický centr z Miláčkovy kopačky odvrátil Rulc. Závěrečnou čtvrthodinku odehráli aktéři pod vlivem dvougólového vedení boleslavského týmu v poklidu a bez šancí.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Lichtenberg - Vlk, Rulc, Leitl, Bejbl (79. Holakovský) - Novotný, Snížek, Komárek, Tichý - Majer (69. Hradec), Dufek (89. Béghin). Připraven byl náhradní brankář Karmazín.

Sestava FK Pardubice B: Hrnčíř - Dostál, Hajník (80. Machů), Halász, Kirchner - Mareš, Řehák (63. Jarkovský), Řezníček (63. Brdička), Stýblo (63. Tecl) - Štichauer, Vítek (46. Miláček).

Góly: 7. Dufek, 72. Hradec

ŽK: Majer, Bejbl - Řezníček

Rozhodčí: Kolátor - Nedvěd, Nejedlo

Diváků: 60

Fanshop banner Fanshop banner