Prohra v předposledním mistrovském duelu
Klub

Prohra v předposledním mistrovském duelu

Redakce

Na hřišti vedoucího týmu B skupiny ČFL prohrálo boleslavské béčko po bezkrevném výkonu, když v pátém z třinácti utkání letošní jarní sezóny vyšlo gólově naprázdno. V průběžné tabulce před posledním zápasem třetiligového ročníku 2021-22 klesli na dvanáctou příčku.

První poločas začali aktivněji domácí Zápy, které brzo šly do vedení. Ofenzivním pokusům boleslavských fotbalistů scházelo nebezpečné zakončení. V 9. minutě kopali Boleslavští první roh v tomto utkání, který však nevyužili, naopak vzápětí sami inkasovali.
V 11. minutě po autovém vhazování a centru od levé postranní lajny se u vzdálenější tyče prosadil hlavičkující Duben - 1:0.
V příštích minutách boleslavské zdlouhavé a nepřesně končící kombinace neměly naději na úspěch. Ze zápských příležitostí dvě nejnebezpečnější zmařil brankář Lichtenberg.

Dvě minuty po změně stran boleslavský Novotný zakončil brejk nepřesně. V 52. minutě Dufek pálil těsně mimo zápskou branku. Nejblíže vyrovnávací trefě byl v 65. minutě Novotný běžící sám proti soupeřově brance, kterou však minul. Na druhé straně zápský Jelínek z deseti metrů přestřelil boleslavskou branku. Přestože se druhý poločas většinu herní doby odehrával na zápské polovině hřiště a boleslavský tým působil fotbalovějším dojmem, tak těsně nepříznivé skóre nezvrátil, naopak v závěru obdržel druhý gól.
Rozhodčí Řeháček se rozhodl utkání prodloužit o tři minuty, ale po jejich uplynutí boleslavský brankář Lichtenberg při zakládání poslední akce svého týmu přihrál míč přesně na zápského Kubů, a ten přízemní ranou k levé tyči stvrdil osud utkání - 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Lichtenberg - Rulc (46.Tichý), Coňk, Bejbl, Leitl - Vlk, Snížek, Komárek, Novotný (80. Holakovský) - Majer (73. Béghin), Hájek (46. Dufek). Připravený byl ještě náhradní brankář Karmazín.

Sestava SK Zápy: Hrubeš (23. Durov) - Jelínek (90. Mikor), Duben, Růžek, Jelínek, Koutenský, Eliáš, Woitek, Petrlák, Putz (90. Kubů), Janko.

Góly: 11. Duben, 90. Kubů

ŽK: Eliáš - Rulc, Majer, Coňk

Rozhodčí: Řeháček - Všetečka, Štípek

Diváků: 200

Poslední mistrovské utkání programu B skupiny ČFL hraje FK Mladá Boleslav B v pátek 10. června od 16,00 hodin proti FK Pardubice B.

Fanshop banner Fanshop banner