Po poločase hrůzy debakl v Přepeřích
Klub

Po poločase hrůzy debakl v Přepeřích

Redakce

Po prvním poločas, v němž Boleslavští inkasovali pět gólů, bylo o osudu středečního mistrovského utkání vloženého 30. kola B skupiny ČFL rozhodnuto.

První poločas začal hodně špatně pro boleslavský tým, jehož hráči působili nesoustředěně a zkušenější protivníci bez většího úsilí nemilosrdně trestali jejich nedůslednosti.
Už ve 3. minutě po přepeřském autovém vhazování a Synkově centru otevřel skóre utkání úspěšně hlavičkující Hadaščok - 1:0.
Boleslavští se na dostřel soupeřovy branky dostali až v 8. minutě s nepřesným Novotného zakončením. V příští minutě zaútočili nebezpečně Přepeře, jejichž šanci brankář Šerák zmařil a na druhé straně si exboleslavský brankář v přepeřských službách Truksa poradil s Hájkovou střelou.
Ve 20. minutě po rohovém kopu se u vzdálenější tyče prosadil hlavou Nesvadba - 2:0.
Ve 25. minutě získaly Přepeře další rohový kop a po jeho rozehrání se Boleslavští na chvíli ubránili, ale když soupeř vrátil míč před Šerákovu branku, tak si dal Hájek vlastní gól - 3:0.

Otřesení boleslavští fotbalisté se sice snažili kombinační hrou reagovat na nepříznivý vývoj utkání, ale nedařilo se jim, neboť byli hodně nepřesní. Přepeře si tak snadno udržovaly kontrolu nad děním a do přestávky přidaly další dva góly.
Ve 40. minutě opět po rohovém kopu se pro změnu prosadil Kvencar - 4:0.
Ve 42. minutě přepeřskou gólovou smršť prvního dějství uzavřel po rychlém brejku z pravé strany Martan - 5:0
.
Poločas hrůzy pro Boleslav skončil její nevyužitou šancí.

V nástupu do druhého poločasu boleslavská defenzíva hrubou chybou nabídla příležitost ke skórování Synkovi a ten ji bez váhání využil - 6:0.
Teprve za ostudně nepříznivého stavu se Boleslavští probrali a zlepšeným přístupem k plnění herních povinností dění na hřišti vyrovnali, ovšem jen opticky. Z vypracovaných střeleckých příležitostí gólově využili pouze jednu až čtvrt hodiny před koncem. V 66. minutě ještě Komárek střelecky neuspěl.
V 76. minutě po spolupráci s Novotný a Leitlem kombinační akci zdařile zakončil Dufek vstřelením jediného boleslavského gólu v tomto utkání - 6:1.
Ve zbývající čtvrthodince zůstaly bez využití nadějné příležitosti Dufka v 87. minutě, Komárka v 88. minutě a Strnada v úplně poslední minutě.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šerák - Vlk, Coňk, Rulc, Leitl - Majer (68. Moravčík), Snížek (84. Bejbl), Komárek, Hájek (68. Dufek) - Novotný, Gregor (46. Strnad). Připraveni ještě byli hráč Zahustel a brankář Lichtenberg.

Sestava FK Přepeře: Truksa - V. Novotný, Knejzlík, Nesvadba, Kvencar, Pavlata (72. Žukowski), Bulíř (67. Prokopec), Martan (67. Fingerhut), Hadaščok (57. Ježek), Janošík, Synek (57. Novák).

Góly: 3. Hadaščok, 20. Nesvadba, 24. Hájek (vlastní), 40. Kvencar, 42. Martan, 46. Synek - 76. Dufek.

ŽK: V. Novotný - M. Novotný

Rozhodčí: Baum - Šimeček, Flade

Diváků: 250

Fanshop banner Fanshop banner