Jiří Skalák prodloužil smlouvu v Boleslavi
Klub

Jiří Skalák prodloužil smlouvu v Boleslavi

Redakce

Ofenzivní a důrazný fotbalista Jiří Skalák bezprostředně po návratu z Anglie podepsal s FK Mladá Boleslav smlouvu na rok a půl, letos se s vedením klubu dohodl na dalším pokračování spolupráce. V březnu 2022 oslavil třicátiny a jarní sezónu částečně promarodil po artroskopické operaci kolena. Za Mladou Boleslav bude hrát přinejmenším do 30. června 2023.

„Jsem rád, že má Boleslav o mě zájem," potvrdil Jiří Skalák spokojenost s prodloužením dosavadní smlouvy a za jeden z důležitých faktů, který ovlivnil jeho rozhodnutí ve prospěch podpisu nového kontraktu, uvedl atmosféru v současné hráčské kabině. „Jsem rád, že pokračují Marek Matějovský, Milan Škoda a Marek Suchý, to mně pomohlo k rozhodnutí v Boleslavi pokračovat. Měli bychom spolu vytvořit kostru úspěšného týmu pro příští sezónu. Po roce, kdy jsme byli spolu, to ke konci už vypadalo, že to klape, proto věřím, že to bude v příštím ročníku lepší, než v právě skončeném," dodal Jiří Skalák s přesvědčením, že aktuální spolupráce zkušenějších hráčů s perspektivními mladíky podávajícími velmi dobré výkony vytvoří dohromady silný mančaft.
Jiří Skalák je pardubickým rodákem, jenž s fotbalem začal v TJ Spartak Sezemice a přes FK Slovan Pardubice již v dorosteneckém věku přestoupil do pražské Sparty, kde se na prvoligovou soupisku dostal poprvé v létě 2010. Ovšem navzdory pověsti nejlepšího střelce celostátní dorostenecké ligy se v dospělém týmu neuchytil a hostoval postupně v Ružomberoku (2011-12), Slovácku (jaro 2013), Brně (od září 2013 do června 2014) a od července 2014 v Mladé Boleslavi, kam o rok později přestoupil. Z Mladé Boleslavi odešel v únoru 2016 do druholigového Brighton & Hove Albion FC a přispěl k jeho postupu do Premier League v ročníku 2016-17. V srpnu 2018 zamířil do Millwall FC. V pětileté anglické éře za Brighton & Hove Albion FC odehrál 43 utkání a dal dva góly, za Millwall FC nastoupil do 26 utkání a dal jeden gól. Na začátku kalendářního roku 2021 se vrátil z Anglie do Mladé Boleslavi. V české lize dosud nastoupil do 125 utkání a nastřílel v nich 18 gólů, z toho za Mladou Boleslav si připsal 82 startů s 15 góly.
Při působení ve Spartě se částečně podílel na českém titulu v ročníku 2013-14 a s Mladou Boleslaví získal trofej českého poháru 2015-16. Za různé dorostenecké výběry (U16, U17, U18, U19, U20) si připsal čtyřicet reprezentačních startů, za Česko U21 hrál osmnáctkrát a za dospělou reprezentaci sedmnáctkrát. Má stříbrnou medaili z evropského šampionátu devatenáctiletých reprezentací konaném v Rumunsku 2011.

Fanshop banner Fanshop banner