Se slávistickým kandidátem na titul prohráli
Klub

Se slávistickým kandidátem na titul prohráli

Redakce

V předposledním mistrovském utkání v celostátní lize U19 prohráli mladoboleslavští starší dorostenci na hřišti v Horních Počernicích s družstvem, které patří k největším favoritům na zisk letošního mistrovského titulu.

První poločas začali lépe Boleslavští a favorizovaného soupeře dokonce zaskočili gólově.
V 10. minutě si za dlouhý míč přes slávistickou obrannou linii zaběhl Petr Hradec a povedenou křížnou střelou skóroval - 0:1.
Vedení boleslavskému týmu vydrželo necelou půlhodinku. Slávisté se totiž inkasovaným gólem nenechali otrávit, naopak zvýšili svoji herní iniciativu a zatlačili boleslavské dorostence na jejich polovinu hřiště. Připravené střelecké příležitosti však zvládal brankář Valín likvidovat.
Ve 32. minutě po přízemním centru z pravé strany boleslavského gólmana překonal Miloš Pudil - 1:1.
Než skončil poločas, přidali slávističtí dorostenci pro ně důležitý a uklidňující druhý gól.
Ve 43. minutě trestným kopem Planka z hranice boleslavské šestnáctky s pomocí teče jednoho z bránících hráčů poslal Slavii do vedení 2:1.

Po změně stran slávisté pokračovali v ofenzivní aktivitě, s níž ukončili první dějství, přesto se těsné skóre dlouho neměnilo. Nejblíže úspěchu byl v 68. minutě po Plankově rohu Kričfaluši, který hlavičkoval do břevna, ale od něho odražený míč za brankovou čárou neskončil. Čtvrt hodiny před koncem střet s Adamem Pudilem odnesl boleslavský gólman Valín zraněním a musel být vystřídaný Zaplatílkem. Teprve v závěrečných minutách se probudili střelci v obou družstvech.
V 85. minutě po slávistickém rohovém kopu přesně hlavičkoval Adam Pudil - 3:1.
Boleslavští však sebevědomému soupeři klidu nedopřáli a zanedlouho kontrovali.
V 86. minutě Kolář důsledným presinkem zblokoval výkop brankáře Slavaty a vrátil skóre na rozdíl jediného gólu - 3:2.
V 88. minutě Kričfaluši pokutovým kopem pojistil Slavii výhru a tři body - 4:2.

Sestava SK Slavia Praha U19: Slavata - Fatrdle, Konečný, Hunal, Beránek - Žitný (60. Kričfaluši), Novák (60. Zachoval), Planka - M. Pudil (84. Jinoch), Trédl (46. Toula), A. Pudil (90. Zapletal).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Valín (75. Zaplatílek) - Bačinský, Nickolas, Poláček, Kareš - Hradec (66. Švejnoha), Šimek (82. Naďo), Holakovský, Kolář, Lenikus - Strnad (66. Trajkovski).

Góly: 32. M. Pudil, 42. Planka, 85. A. Pudil, 88. Kričfaluši - 10. Hradec, 86. Kolář.

Rozhodčí: Petřík - Trska, Doubrava

Diváků: 150

Závěrečné utkání ligového ročníku 2021-22 hrají boleslavští starší dorostenci na domácím hřišti v areálu Akademie při 9. ZŠ v sobotu 28. května od 11 hodin proti týmu FK Pardubice U19, který patří do špičkové třetiny celostátní ligy U19. Páté Pardubice s 52 body mají aktivní skóre 41:34, desátá Boleslav s 39 body má téměř vyrovnané skóre 45:44. V polovině loňského října na umělé trávě v Ohrazenicích Pardubičtí vyhráli nejtěsnějším výsledkem 1:0. Tehdy do té doby šestí Pardubičtí sesadili z páté příčky právě Boleslavské, kteří se dnes už na tuto pozici nemůžou vrátit, ale odvetu za porážku by měli zvládnout...

Fanshop banner Fanshop banner