Střelecké hody čtyřgólového Maška a dvougólového Pecha
Klub

Střelecké hody čtyřgólového Maška a dvougólového Pecha

Redakce

Ve vítězném utkání 26. kola B skupiny ČFL se o šest boleslavských gólů podělili jen dva střelci. Čtyři dal Lukáš Mašek, jenž tak s dvoutýdenním zpožděním fotbalově oslavil své osmnácté narozeniny, a dvakrát se trefil jeho kolega z prvoligového kádru, dvacetiletý David Pech. Boleslavští po zisku tří bodů zůstali na dvanáctém místě průběžného třetiligového pořadí.

Od první do poslední minuty se na radotínském hřišti hrál rychlý a pohledný fotbal, při němž se aktéři z obou družstev zaměřili spíše na útočné, než na obranné fáze. V úvodní desetiminutovce Boleslavští nevyužili dva rohové kopy a pražský Hudec sám před boleslavským gólmanem přestřelil branku.
V 11. minutě po centru z levé strany Hodek z pozice zavánějící ofsajdem efektním zakončením přes hlavu otevřel skóre utkání - 1:0.
Ve 14. minutě nastřelil Pech brankáře Štefana a v příští minutě se uvnitř pražského pokutového území uvolnil Stránský a jeho zakončení k tyči Štefan zlikvidoval.
Ve 20. minutě nedůsledná boleslavská obrana umožnila soupeři akci středem hřiště, v jejímž konci se z hranice šestnáctky trefil k levé tyči Hrubeš - 2:0.
Boleslavští se nenechali tuplovaným vedením soupeře otrávit a zanedlouho jeho náskok dorovnali.
Ve 23. minutě si po Horského akci Mašek před protivníkovou brankou počínal potřebně sebevědomě a snížil na 2:1.
Hráči Dukly nevyužili dvě dobré příležitosti, především Hodek z malého vápna netrefil odkrytou boleslavskou branku, na druhé straně si brankář Štefan poradil s dalekonosnou Vlkovou střelou a Mašek hlavičkoval nad pražské břevno.
Ve 33. minutě se při obléhání branky neprosadili střílející Snížek a Horský, teprve Pech z patnácti metrů zamířil přesně k pravé tyči - 2:2.
Boleslavští byli viditelně při střelecké chuti, ale do přestávky se už neprosadili. Ve 45. minutě se dělovka hráče Dukly odrazila od brankové konstrukce na čáru a mimo branku. První poločas tak skončil nerozhodně.

Druhý poločas začala lépe rezerva pražské Dukly.
Ve 48. minutě přetažený centr z pravé strany Varačka snadno u vzdálenější tyče doklepnul do odkryté poloviny boleslavské branky - 3:2.
I přes inkasovaný gól byli Boleslavští aktivnější a opakovaně zaměstnávali soupeřova brankáře Štefana. V 56. minutě rozhodčí neuznali Maškův gól kvůli ofsajdu.
V 60. minutě Stránský zaútočil po pravém křídle a po Pechově nezištné přihrávce uvnitř soupeřovy šestnáctky Mašek přízemním zakončením z deseti metrů nedal Štefanovi šanci - 3:3.
Boleslavští podruhé v tomto utkání vyrovnali a ve zbývající půlhodince už góly stříleli jen oni.
V 62. minutě po rohovém kopu rozehraném nakrátko a následném Langhamerově přetaženém centru se u vzdálenější tyče prosadil potřetí v tomto duelu Mašek - 3:4.
Boleslavští nadále přehrávali soupeře přesnější kombinační hrou. V 71. minutě Pech z nadějné pozice těsně minul branku, o dvě minuty později Maškovu šanci zmařil Štefan odvážným zákrokem pod nohami boleslavského kanonýra. Pražský gólman byl v 79. minutě úspěšný i v souboji se zkušeným Zahustelem.
V 85. minutě svižný boleslavský útok po spolupráci s Pechem a Zahustelem zakončil Mašek střelou do brankáře Štefana a teprve dorážkou rozvlnil síť za jeho zády - 3:5.
Boleslavští při vedení o dva góly kontrolovali hru a zaslouženě mířili k zisku tří bodů.
V 90. minutě získala Dukla výhodu rohového kopu, po jehož rozehrání však Boleslavští vyrazili do brejku, který zakončil Pech elegantním a přesným lobem přes vyběhnuvšího brankáře Štefana - 3:6.
Rozhodčí Nenadál přidal k základní hrací době dvě minuty, které už aktéři, v porovnání s předchozí nebývale divokou přestřelkou, dohráli v poklidu.

Utkání 26. kola B skupiny ČFL bylo pro mladoboleslavské fotbalisty rekordně gólově nejbohatší v tomto soutěžním ročníku 2021-22. Jen o jeden gól méně padlo na začátku loňského září v utkání šestého kola FK Mladá Boleslav B - Bohemians Praha 1905 B 2:6.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Coňk, Jahic, Rulc, Pech - Vlk, Snížek (90. Novotný), Langhamer (80. Komárek), Stránský - Horský (71. Zahustel), Mašek. Připraveni ještě byli hráči Bejbl, Hájek, Tichý a brankář Lichtenberg.

Sestava FK Dukla Praha B: Štefan - Kozojed, Ludvíček, Hodek, Uhlíř, Jeřábek (75. Kočí), Matoušek, Hrubeš (42. Villaseca), Varačka, Hudec (65. Křenek), Březina.

Góly: 11. Hodek, 20. Hrubeš, 48. Varačka - 23., 59., 62. a 85. Mašek, 33. a 90. Pech

ŽK: Kozojed - Horský, Stránský

Rozhodčí: Nenadál - Braun, Bečvář

Diváků: 50

Boleslavskému béčku zbývá sehrát čtyři mistrovské zápasy, z nich tři proti soupeřům z první čtveřice B skupiny ČFL:
Neděle 29. května od 10,15 hodin FK Mladá Boleslav B - TJ Sokol Živanice
Středa 1. června od 17 hodin FK Přepeře - FK Mladá Boleslav B
Neděle 5. června od 17 hodin SK Zápy - FK Mladá Boleslav B
Neděle 12. června od 10,15 hodin FK Mladá Boleslav B - FK Pardubice B

Fanshop banner Fanshop banner