Matějovský pokračuje, prodloužil smlouvu o další rok
Klub

Matějovský pokračuje, prodloužil smlouvu o další rok

Redakce

Kapitán a dirigent prvoligového fotbalového orchestru FK Mladá Boleslav Marek Matějovský se s vedením klubu dohodl na prodloužení smlouvy o další jeden rok s platností do konce června 2023.

„Prodloužení smlouvy s Markem Matějovským si všichni v klubu velmi moc vážíme, jednání s ním bylo korektní a rychlé. Jsme rádi, že se nám podařilo najít vzájemnou dohodu spolupráce na další rok," potvrdil pozitivní průběh i výsledek jednání generální ředitel FK Mladá Boleslav David Trunda.

„Každá nová sezóna pro mě vždy byla a i letos je výzva s nějakým očekáváním. Věřím, že když jsem se rozhodl pokračovat, bude nejbližší sezóna úspěšnější, než ta právě skončená," prohlásil Marek Matějovský bezprostředně po podepsání nejnovějšího kontraktu o působení v mladoboleslavském dresu. Před půl rokem oslavil čtyřicátiny v dobré fyzické i psychické kondici. V závěru turbulentní jarní sezóny dovedl mužstvo k vítězství v nadstavbové skupině a potvrzení sedmé ligové příčky. V letošním květnu jej Ligová fotbalová asociace vyhlásila osobností FORTUNA:LIGY za uplynulý ročník 2021-22.
„Je příjemné končit sezónu úspěšně a v pozitivním rozpoložení. Ovšem celý ligový ročník bych nazval hořkosladkým, protože ambice jsme měli vyšší a potencionál týmu byl větší, než konečné sedmé místo. Věřím, že na úspěšně zvládnutou nadstavbu můžeme navázat a už teď hlásím, že v příštím ročníku budeme chtít být úspěšnější."
Přispělo k vašemu rozhodnutí o prodloužení aktivní kariéry veřejné ocenění osobních výkonů na hřišti?
„To ani ne, spíše rozhodlo, že se cítím dobře zdravotně, cítím se dobře na hřišti, ale především ve zdejší hráčské kabině, v níž je fajn atmosféra. Přispěl k tomu i nově složený realizační tým, který ovzduší v kabině svým způsobem odlehčil a ukázalo se, že nám to pomohlo a nakoplo nás to ke zlepšeným výkonům a mělo by to tak i pokračovat. Končit v této době by proto bylo asi hodně špatné. Samozřejmě záleží na tom, zda o mé hráčské služby je zájem od vedení klubu a realizačního týmu."

Zdraví slouží, pohodová hráčská parta a veřejné ocenění odborníků i fandů nejen potěší, ale také přitahuje pozornost soupeřů, kteří vás mnohdy ve dvou i ve třech hráčích naháněli po hrací ploše, jak tento zájem vnímáte?
„Je pravda, že poslední půlrok mnoho týmů hrajících pro ti nám se hodně zaměřovalo na mé spojení s Ewertonem. Něco to asi dokazuje, ale já byl vždycky nastavený maximálně pomáhat týmu a na sebe moc nehledím. Samozřejmě každého potěší, když je nějakým způsobem ohodnocený a ten zájem soupeřů mezi ocenění jistě patří."
Budete zase za rok prodlužovat smlouvu o další rok?
„Je pravda, že v posledních dvou letech jsem opakovaně říkal, že ta příští vypadá na poslední, a dnes to cítím obdobně, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy. Teprve v průběhu sezóny ji budeme vyhodnocovat podle mého zdraví, výkonu a zájmu klubu. Když nyní řeknu, že mám před sebou poslední sezónu, tak zároveň v koutku mysli si ponechávám místečko pro pochybnosti a zvažování dalšího pokračování. Přiznávám, že když jsem sledoval úspěch Slovácka v českém poháru a v jeho sestavě Kadlece, který je v podobné týmové roli, jako já, pomyslel jsem, jak by bylo krásné zažít něco podobného s Boleslaví. Uvidíme v příštím roce..."

Marek Matějovský dosud v české nejvyšší lize nastoupil do 372 zápasů (za Jablonec 6, za Spartu 150 a za Boleslav 216), v nichž dal 17 gólů (v mladoboleslavském dresu 15). V letech 2008-10 za anglický Rerading FC odehrál čtrnáct zápasů a dal jeden gól v nejprestižnější fotbalové soutěži Premier League a sedmatřicet zápasů s jednou trefou v druhé nejvyšší soutěži EFL Championship. Za českou reprezentaci při patnácti startech dal jeden gól v mnichovské Allianz Aréně v kvalifikaci ME 2008 proti Německu. Je držitelem titulu českého mistra a podílel se na zisku trofeje českého poháru se Spartou v ročníku 2013-14.

Fanshop banner Fanshop banner