Oba týmy usilovaly o sedmé místo, Boleslav je spokojenější
Klub

Oba týmy usilovaly o sedmé místo, Boleslav je spokojenější

Redakce

Konkurenční trenéři, boleslavský Hoftych i olomoucký Jílek, shodně tvrdili, že usadit se na sedmém místě ligového pořadí brali se svými svěřenci za prestižní cíl v závěru soutěžního ročníku 2021-22 FIRTUNA:LIGY.

„Nechtěli jsme přijít o sedmé místo a jsem rád, jak k tomu hráči přistoupili. Finálový dvojzápas prostřední nadstavbové skupiny nebyl žádný plážový fotbal," pravil mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych a jeho olomoucký protějšek Václav Jílek to potvrdil slovy: „Hrála se velmi kvalitní utkání oboustranně a společně jsme eliminovali řeči, že není v této skupině o co hrát."
Zkušený stoper Marek Suchý naznačil, že v mladoboleslavské kabině stoprocentní spokojenost s bilancí právě skončeného ligové ročníku nepanuje: „Chtěli jsme hrát v elitní šestce, proto se sedmým místem úplně spokojení nejsme, i když jsme rádi, že jsme ho v nadstavbě potvrdili."
Mladá Boleslav zůstala jako jediná ve střední nadstavbové skupině neporažená, dva body ztratila pouze v závěrečné remíze s Olomoucí. Ta dvakrát porazila Liberec a jednou prohrála s Boleslaví. Další dva týmy z této skupiny, České Budějovice a Liberec, shodně prohrály oba semifinálové duely.
„Boleslav byla lepší v práci s míčem a ve finální fázi útoků zásluhou především Matějovského a individuální kvality Ewertona, který druhý gól uklidil parádně. Boleslav byla v těch dvou zápasech šťastnějším týmem," prohlásil po remíze na boleslavském hřišti olomoucký trenér Václav Jílek.
Mladoboleslavský Pavel Hoftych už myslí na příští sezónu: „Jsem rád, že jsme nadstavbové zápasy hráli. Konsolidovala se nám při nich obranná čtveřice. S majitelem klubu panem Dufkem a generálním ředitelem panem Trundou debatujeme nad příchody a odchody hráčů. Chceme být příští rok stabilnější a silnější." Konkrétněji o kádrových změnách zatím odmítl mluvit. Jenom na dotaz o budoucnosti Ewertona odvětil, že pokud jeho pumelice do vingle olomoucké branky pět minut před koncem utkání se ukáže být rozlučkovou, tak to bylo opravdu nádherné loučení.

Fanshop banner Fanshop banner