Remíza Boleslavi stačila k potvrzení sedmého místa ve FORTUNA:LIZE
Klub

Remíza Boleslavi stačila k potvrzení sedmého místa ve FORTUNA:LIZE

Redakce

Derniéru soutěžního ročníku 2021-22 pojaly oba týmy ofenzivně. Na výhru však nedosáhl ani jeden. Z remízy se však radovala Mladá Boleslav, která tak uhájila sedmé místo ze základní třicetikolové části FORTUNA:LIGY. Získala finanční prémii jeden milion korun českých a výhodu nasazení do tuzemského poháru MOL Cup v nejbližším ročníku 2022-23 až do třetího kola, což dosud byla výsada pouze klubů hrajících evropské poháry.

Na začátku utkání byli živější Boleslavští, z první akce získali roh, po němž soupeřovu branku neohrozili. Ovšem ve 4. minutě Stránský z dvaceti metrů nastřelil břevno olomoucké branky. Olomoučtí podobně kontrovali o čtvrt hodiny později, jejich útok v 16. minutě završil Zmrzlý hlavičkou, která spadla z výšky na břevno Šedovy branky a míč se následně odrazil do zámezí.
V 19. minutě Chytil propasíroval téměř od koncové lajny u pravé tyče boleslavské branky míč na hranici brankoviště, kde byl nejbystřejší jeho spoluhráč Zmrzlý a poslal Olomouc do vedení - 0:1.
Ve snaze o vyrovnání získala Boleslav v příštích minutách rychle po sobě tři rohy, po třetím z nich ve 25. minutě Douděra těsně minul levý horní roh olomoucké branky.
Ve 32. minutě po Breiteho faulování Ladry kopal Matějovský trestný kop z hranice šestnáctky a míči v letu k brance zabránil rukou na kraji hráčské zdi nešťastník Breite. Hlavní rozhodčí Orel nekompromisně nařídil pokutový kop a Ewerton ho poslal o více než metr nad břevno olomoucké branky.
Ve 41. minutě po kombinační spolupráci s Matějovským a Ladrou si Ewerton pohrál s několika protihráči uvnitř pokutového území a když vystřelil, tak jeden z obránců tečí pomohl míči k pravé tyči mimo brankářův dosah - 1:1.
Ve zbývajících minutách prvního dějství byli Boleslavští při chuti, ale kromě Douděrovy střely těsně nad branku, se zvýšení skóre nepřiblížili.

Do druhého poločasu se Boleslav vrátila bez změn v sestavě, ale o pět minut později ji potkala jedna vynucená zraněním kapitána Matějovského, který po svém nevydařeném střeleckém pokusu bez vlivu soupeře upadl tak nešťastně, že s bolestivou grimasou opustil předčasně hrací plochu. Olomoucké fotbalisty Matějovského odchod vyburcoval ke zvýšení ofenzivní aktivity. Druhý olomoucký roh v 53. minutě napáchal před Šedovou brankou zmatky se šťastným koncem pro Boleslav, o pět minut později Poulolo střílel nepřesně a kolem 66. minuty Jemelka zahodil dvě olomoucké šance, nejprve jeho nepovedená přízemní střela neškodně proletěla boleslavským brankovištěm a o chvíli později po centru z pravé strany hlavičkoval těsně nad Šedovu branku.
V 73. minutě si pár kroků před boleslavskou šestnáctkou zpracoval míč Chytil a z otočky zamířil přesně k levé tyči Šedovy branky - 1:2.
Od druhého obdrženého gólu měla Boleslav více ze hry, i když její brankář Šeda úplně bez práce nezůstal. V 77. minutě Škoda před olomouckou brankou těsně nedosáhl na Hlavatého povedený centr. V 81. minutě Šeda jistě lapil Zifčákův centr. V 83. minutě Hlavatého centr na malém vápně propásli Mašek a po něm i Škoda.
V 85. minutě si Ewerton na hranici soupeřovy šestnáctky dvakrát posunul míč, než se odhodlal k zakončení, které bylo krásnou tečkou za zajímavým utkáním, neboť míč poslal přesně do levého horního růžku olomoucké branky - 2:2.
V 86. minutě byl blízko gólového úspěchu Skalák, jeho bombu vyrazil gólman Stoppen s obtížemi na roh. Těchto standardních situací v tomto utkání Boleslavští rozehrávali celkem dvanáct, po šesti v každém poločase, olomoucký soupeř kopal jen čtyři rohy.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pech, Šimek, Suchý, Karafiát - Douděra (63. Skalák), Matějovský (50. Hlavatý), Dancák (74. Smrž), Ewerton - Stránský (63. Mašek), Ladra (74. Škoda). Připraveni ještě byli hráč Sladký a brankář Mikulec.

Sestava SK Sigma Olomouc: Stoppen - Jemelka, Beneš, Poulolo (61. Šíp) - Zmrzlý, Chvátal, Breite (88. Sláma), Sedlák (61. Zifčák) - Hadaš (46. Slaměna), Chytil, Růsek (88. Langer). Připraveni ještě byli hráč Bednár a brankář Stejskal.

Góly: 41. a 85. Paixao da Silva Ewerton - 19. Zmrzlý, 73. Chytil

ŽK: Mašek - Breite, Růsek, Zmrzlý, Sláma

Rozhodčí: Orel - Ratajová, Leška

Diváků: 1430

Fanshop banner Fanshop banner