Neproměnili šance a chybou darovali soupeři gól
Klub

Neproměnili šance a chybou darovali soupeři gól

Redakce

V nezvyklém pondělním termínu (9.5.2022) hrály béčka Teplic a Boleslavi mistrovské utkání 24. kola B skupiny ČFL. Před výkopem dvanáctá Boleslav zaostávala za desátými Teplicemi o dva body, po těsné teplické výhře se boleslavský odstup zvětšil na pět bodů, i když pozice v tabulce obou týmů zůstaly stejné.

Po většinu duelu hraném na hřišti v Dubí mělo boleslavské béčko více ze hry, tomu odpovídala i řada dobrých brankových příležitostí, z nichž nejméně čtyři se daly nazvat vyloženými.

Na začátku utkání první střelu na soupeřovu branku poslali Tepličtí, ale boleslavského brankáře Mikulce nezaskočili. Boleslavští ve 13. minutě a o pět minut později rozehrávali rohy, ale strážce teplické branky nezaměstnali. V 17. minutě po spolupráci Vlka s Obadalem se ocitl Stránský sám před teplickým brankářem Grümannem, kterého však nepřekonal. O dvě minuty později se ze slibné střelecké pozice po rohovém kopu neprosadil Obadal. Ve 32. minutě Mikulec jistě zlikvidoval soupeřovu standardku, jinak střelci z obou družstev pálili často nepřesně. Ve 41. minutě ve finále boleslavského brejku Stránský předložil míč Mužíkovi, jenž sám proti brankáři neuspěl. Poločas tak skončil za bezgólového skóre.

Druhý poločas měl podobný průběh, jako první. Hned ve 46. minutě Horský neuspěl ve vyložené gólové šanci, stejně se mu nevedlo ani o necelých pět minut později. Teprve deset minut po změně stran Tepličtí získali výhodu svého druhého rohového kopu, ovšem bez efektu. V 79. minutě po Vlkově přihrávce promarnil dobrou příležitost ke skórování Zahustel. Teplice po přestávce zahrozily pouze ze tří standardních situací, ale v závěru zápas rozhodly ve svůj prospěch.
V 82. minutě Rolinkův záměr vystihl teplický Moulis, vypíchl mu míč a sólovou akci zakončil úspěšným prostřelením Mikulce - 1:0.
Rozhodčí Vít utkání sice prodloužil o tři minuty, ale boleslavská snaha po vyrovnání vyzněla naprázdno a tak zůstalo u jediného Moulisova gólu, který byl vítězný a tudíž tříbodový ve prospěch teplického týmu.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Vlk, Coňk, Jahič, Rulc - Mužík (86. Novotný), Snížek, Obadal, Rolinek - Horský (75. Zahustel), Stránský (88. Hájek). Připravení ještě byli hráči Tichý, Bejbl, Langhamer a brankář Lichtenberg.

Sestava FK Teplice B: Grümann - Hora, Ljevakovič, Moulis, Procházka (81. Hadinec), Hasil, HUrtal, Elnagar, Elmaghrabi, Bulmaga (59. Lukáš), Vachoušek (90. Němeček).

Gól: 82. Moulis

ŽK: Bulmaga, Hora, Ljevakovič - Rolinek

Rozhodčí: Vít - Fišer, Erlebach

Fanshop banner Fanshop banner