Z Plzně odjeli bez jediného bodu, i když po poločase vedli
Klub

Z Plzně odjeli bez jediného bodu, i když po poločase vedli

Redakce

V sobotním utkání 24. kola celostátní ligy starších dorostenců na hřišti v plzeňské Luční ulici Boleslavští proti favorizovanému soupeři, který byl od úvodního hvizdu lepší v pohybu i na míči, paradoxně vyhráli poločas. Ve druhé polovině Plzeňští vyrovnali z pokutového kopu a deset minut před koncem přidali druhou branku. Boleslavským dorostencům v závěru při nadějných příležitostech chyběl k vyrovnání důraz.

Do utkání vstoupili aktivněji Plzeňští. Již ve 2. minutě zasahovat boleslavský gólman Valín při plzeňském centru z rozehraného rohového kopu. Ve 4. minutě vnikl zprava do boleslavské šestnáctky plzeňský útočník Štauber, ale v dobré pozici před gólmanem Valínem se doslova ukopl mimo branku. V 8. minutě předvedli Plzeňští znovu akci zprava a po centru Hašek usměrnil míč do břevna, od něho skončil v zámezí. V 16. minutě první nebezpečný boleslavský atak vyvrcholil Strnadovým přetaženým centrem, který plzeňský gólman Daněk nezachytil a Kaulfus ho nasměroval do plzeňské branky, z níž míč těsně před čarou vykopl jeden z obránců.
Ve 23. minutě Kaulfus na půlce vybojoval míč, dal ho do běhu Strnadovi a ten vnikl do plzeňské šestnáctky, kde se uvolnil přes plzeňského beka a střelou k zadní tyči poslal Boleslavské do vedení - 0:1.
Ve 27. minutě zaútočili Plzeňští po levé straně Aubrechtem, jehož nebezpečný centr boleslavští obránci vytěsnili mimo konstrukci své branky za cenu rohového kopu a tomu se následně ubránili. Ve 37. minutě znovu zahrozil Aubrecht z levé strany, tentokrát brejkovou akci zakončil nastřelením tyče boleslavské branky. Minutu před přestávkou boleslavské čisté konto zachránila znovu tyč Valínovy branky.

Ve druhém poločase Plzeňští pokračovali v ofenzívním pojetí hry. V 50. minutě Jančiho trestný kopu z osmnácti metrů přes boleslavskou hráčskou zeď gólman Valín vyrazil a Strnad míč odkopl.
V 55. minutě Plzeňští zaútočili po pravé straně, od zadní lajny přihráli před boleslavskou branku a u přední tyče Boleslavští ve snaze odkopnout míč, zahráli nedovoleným způsobem a rozhodčí Švagr nařídil pokutový kop. Aubrecht ho proměnil ve vyrovnávající branku - 1:1.
V 62. minutě Poláčkův trestný kop zpoza šestnáctky plzeňskou branku těsně minul. V 68. minutě plzeňský útok středem hřiště pokazil nepřesnou ranou Hašek. V 74. minutě boleslavskou kombinační akci po spolupráci se Strnadem a Kaulfusem zakončil Filip slabě do rukavic gólmana Daňka.
V 79. minutě plzeňský útok z pravé strany úspěšně završil u bližší tyče Hašek - 2:1.
V závěrečné desetiminutovce Boleslavští vrhli všechny zbývající síly do ofenzívy, vytvořili si tlak, ale v koncovkách ataků jim chyběly přesnost a důraz.

Boleslavští se v nejvyšší tuzemské dorostenecké lize drží na desátém místě ze šestnácti účastníků a nejbližší mistrovské utkání hrají již ve středu 11. května od 11 hodin na svém domácím hřišti v areálu Akademie u 9. ZŠ proti FC Zbrojovka Brno. Zbývající dvě střetnutí mají potom na programu v tradičních termínech: v sobotu 21. května od 11 hodin na hřišti v Horních Počernicích proti SK Slavia Praha a v sobotu 28. května od 11 hodin doma proti FK Pardubice.

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Daněk - Červený, Paluska, Oravec, Vacek - Lörincz (4. Janča, 70. Kule), Pracht, Doubek - Štauber (70. Falout), Hašek, Aubrecht (91. Rádl).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Valín - Bačinský (46. Kareš), Holakovský, Poláček, Pavlíček, S. Novák - Filip (85. Lenikus), Šimek, Kaulfus - Strnad, Kolář (70. Gregor).

Branky: 55. Aubrecht (z pokutového kopu), 79. Hašek - 23. Strnad.

Rozhodčí: Švagr - Šlajs, Coufal

ŽK: Oravec, Janča, Falout - Šimek, Strnad

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner