I. celostátní dorostenecká liga U17
Klub

I. celostátní dorostenecká liga U17

Redakce

Sestava: Zaplatílek - Pastyřík (55´ Soukup), Naďo, Kavan, Bobek - Gnip (60´ Kasáček), Výda, Straka, Sofín (80´Kolář) - Trajkovski, Lenner (60´ Havlas).

Další mistrovské utkání sehráli mladší dorostenci na hřišti Plzně. Na výborně připraveném trávníku v areálu Luční, nakonec utkání skončilo bezbrankovou remízou.
Po většinu utkání držel více míč domácí tým a herně byl lepším. Hosté dobře bránili a snažili se využít možnosti k rychlému protiútoku. Nejprve měli velké dvě šance domácí hráči. První zakončení mířilo vedle a následně výborným zákrokem podržel brankář Zaplatílek. V polovině prvního poločasu se do šance dostal i boleslavský tým, když nejprve po rohovém kopu nevyužil dobrou pozici Naďo a následně po centru z pravé strany v gólové šanci neobstál Výda, který míč v dobré pozici špatně trefil. Po dalším rohovém kopu se dostal do velké šance hlavou Kavan, ale jeho zakončení mířilo kousek vedle branky domácího týmu. V závěru poločasu opět úřadoval domácí tým a tři nebezpečné možnosti nakonec brankou neskončili, když hostující tým podržel výborně chytající Zaplatílek. Poločas tak skončil 0:0.
Ve druhé polovině domácí ještě zvětšili aktivitu a postupně zatlačili hostující tým do velké defenzivy. Další dvě velké šance brankou neskončili. Hostující tým byl směrem dopředu až příliš ustrašený a v rozhodujícím okamžiku ztrácel i jednoduché míče. Oživení přišlo až v závěru utkání, když střídající hráči přinesli oživení směrem dopředu a více zaměstnali obranu domácího týmu. V posledních minutách se ještě pokoušeli strhnou vedení na svoji stranu. Nakonec utkání skončilo remízou bez vstřelené branky. Pro boleslavský tým je získaný bod s výborným soupeřem povzbuzením do posledních kol mistrovské soutěže.

Hodnocení trenéra - Martin Mrvík:
"Musím pochválit tým za hru směrem dozadu. Po minulém kole a pěti obdržených brankách to byl jeden z našich cílů. Bohužel jsme nedokázali navázat v době zisku míče. Soupeř nás výborně dostupoval a náš tým nedokázal déle udržet míč. Soupeř nás tak dostával stále pod větší tlak. Plzeň byla v zápase fotbalovější a měla několik šancí, kde jsme měli štěstí. I tak je remíza ze hřiště výborného soupeře povzbuzením do dalších zápasů."

Fanshop banner Fanshop banner