I v naší skupině se hraje zajímavý fotbal, míní trenér Hoftych
Klub

I v naší skupině se hraje zajímavý fotbal, míní trenér Hoftych

Redakce

Po třech ze čtyř fází nadstavbové skupiny o umístění na 7.-10. místech FORTUNA:LIGY zůstala jen Mladá Boleslav neporaženým týmem, naopak Olomouc inkasovala první porážku. Dvouzápasové finále i celý ligový ročník se uzavře pro Mladou Boleslav a Olomouc ve druhém květnovém pátku odvetou na trávníku mladoboleslavské Lokotrans Arény.

Boleslavský trenér Pavel Hoftych po výhře v Olomouci zdůraznil, že i v nadstavbové skupině, kde zdánlivě o nic nejde, sehráli aktéři zajímavý duel. „Do třicáté minuty byla Sigma lepší, ale potom jsme v konci poločasu vstřelili gól my. Ve druhém poločase jsme své vedení zvýšili a mohli ještě přidat třetí gól. Sigma nás potom za podpory publika zatlačila a v závěru nám pomohl Šeda chycením penalty," shrnul Pavel Hoftych dění na trávníku Androva stadionu a označil druhý poločas za hodně emotivní.
V průběhu pozápasové tiskovky jej novináři svými dotazy nasměrovali k hodnocení některých hráčů: „Ladra odehrál skvělý zápas, jenom byla škoda, že na začátku druhého poločasu neuklidil do olomoucké branky třetí gól, už v té době by utkání definitivně rozhodl. Šeda umí chytat penalty, s trenérem brankařů Malíkem hodně pracují na tom, že vědí o jednotlivých hráčích, kam penalty kopou. Pro Douděru není současné období jednoduché, soupeři se mu více věnují, proti Olomouci zápas odmakal dopředu i dozadu, gól tentokrát nedal a tak nám statisticky vychází, že za týden dá Olomouci dva, protože to někde musí dohnat. Pech to měl hodně těžké proti Zmrzlému, který hraje v dobré formě. Předpokládáme, že časem Pecha posuneme z krajního beka výše."
David Pech dal pro Boleslav důležitý gól v nastavení prvního poločasu a jak sám na sebe prozradil, bude si ho pamatovat, protože byl jeho první v nejvyšší české lize, v níž si dosud připsal pouhých devatenáct startů. „Po vyrovnaném poločase se nám v nastavení podařilo skórovat a do druhého poločasu se nám šlo lépe. Druhý poločas byl rozkouskovaný s hodně fauly a strkáním, moc se nehrálo. Vyhráli jsme zaslouženě, ale nic není rozhodnuté a doma budeme chtít zase zvítězit," přiblížil David Pech dojmy z boleslavské hráčské kabiny. K emotivním minutám v závěru zápasu, při nichž už byl mimo hrací plochu, neboť jej vystřídal Sladký, dodal: „Šeda je na lajně super gólman a se spoluhráči jsme věřili, že nařízenou penaltu zlikviduje."

Fanshop banner Fanshop banner