Favorizovanému protivníkovi dlouho odolávali
Klub

Favorizovanému protivníkovi dlouho odolávali

Redakce

Ve 23. ligovém kole se boleslavští devatenáctiletí dorostenci poměřili s favorizovaným protivníkem z popředí tabulky, jenž se pyšní třetí nejproduktivnější ofenzívou a nejlepší defenzívou. Sparťané potvrdili své kvality, boleslavské dorostence předčili v kombinaci a práci s míčem. Boleslavští zásluhou důsledné defenzívy a spolehlivosti gólmana Karmazína, který Spartě zneškodnil i penaltu, vzdorovali téměř celých devadesát minut.

Od úvodního hvizdu rozhodčího Berky si dorostenci Sparty vytvořili převahu. Boleslavští čelili řadě nebezpečných standardních situací, napilno tak měli zadáci i gólman Karmazín. První boleslavský atak zrežíroval P. Hradec ve 22. minutě průnikem zleva a střelou, kterou pražský gólman Ulrich vytěsnil mimo konstrukci své branky. Z následného rohového kopu boleslavští dorostenci branku soupeře neohrozili.
Po jednom z dalších rohových kopů Sparty ve 28. minutě se boleslavská defenzíva dopustila nedovoleného zákroku a rozhodčí Berka nařídil pokutový kop. Boleslavský gólman Karmazín kapitánovi pražského celku Kaštánkovi pokutový kop vyrazil.
V závěru první poloviny utkání si Boleslavští vytvořili dvě dobré šance. Ve 35. minutě po rohovém kopu zprava Béghin v šestnáctce Sparty posunul míč doleva Poláčkovi, kterému se ale v dobré pozici nepodařilo prostřelit sparťanského gólmana Ulricha. Ve 39. minutě Pavlíčkův krásný pas za sparťanskými beky získal Strnad, který akci zakončil střelou z hranice šestnáctky těsně mimo vzdálenější růžek pražské branky.

V druhé polovině zápasu pokračoval tlak dorostenců Sparty, kteří neustále zaměstnávali boleslavskou defenzívu a gólmana Karmazína. Až v 64. minutě Boleslavští rozehráli standardku zleva, a když míč gólmanu Ulrichovi propadl na zem, nastala chvilková nepřehledná situace, ze které se posléze sparťanští obránci osvobodili. Boleslavští dál zodpovědně bránili. K dalšímu boleslavskému pokusu o vstřelení branky došlo v 82. minutě, nejprve slabě zakončoval Kolář po spolupráci s Béghinem a o minutu později opět Kolář jen do rukavic gólmana Ulricha.
Ubíhaly poslední vteřiny utkání, když Sparta v 88. minutě udeřila. Po centru zleva Boleslavští nedokázali zabránit kapitánovi Sparty ve skórování - 0:1.
Boleslavští se vrhli do ofenzívy s úsilím srovnat nepříznivé skóre. Místo toho však inkasovali podruhé.
V 91. minutě po centru zprava zdařilou dorážkou Osmani potvrdil sparťanskou výhru - 0:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Karmazín - M. Novák (46. Kolář), Holakovský, Poláček, Pavlíček, Béghin - Filip (78. Bačinský), Šimek, Lenikus - P. Hradec, Strnad.

Sestava AC Sparta Praha U19: Ulrich - Lukášek, Kaštánek, Lehocký, Hodouš (46. Osmani) - Váňa, Jedlička, Vitarigov (59. Hruška), Horák - Michl, Rus (72. Boček).

Branky: 88. Kaštánek, 91. Osmani.

ŽK: P. Hradec - Vitarigov, Kaštánek, Michl, Osmani

Rozhodčí: Berka - Šťastný, Všetečka

Diváků: 150

Fanshop banner Fanshop banner