V nadstavbovém finále dvakrát proti Olomouci
Klub

V nadstavbovém finále dvakrát proti Olomouci

Redakce

Středová nadstavbová skupina FORTUNA:LIGY, v níž se čtyři týmy poměřují o umístění na 7.-10. příčkách je v polovině. Mladá Boleslav a Olomouc své soky dvakrát přehrály, tudíž je jasné, že v konečném účtování devátá příčka patří Liberci a desátá Českým Budějovicím. O sedmou pozici se poperou Mladá Boleslav s Olomoucí.

Po odehrání základních třiceti ligových kol skončily v ligové tabulce Mladá Boleslav na sedmé a Olomouc na deváté příčce s odstupem jediného bodu v mladoboleslavský prospěch. V semifinále nadstavbové skupiny předvedli boleslavští fotbalisté proti budějovickým protivníkům dva nadstandardní poločasy, v prvním utkání byli lepší do přestávky a v odvetě pro změnu po přestávce. Ve dvojzápasovém finále nadstavbové skupiny o sedmou příčku a milionovou prémii potřebují odehrát dobře všech 180 minut. Podobně jistě smýšlejí i v hanácké kabině. „Jsme rádi, že jsme ve finále, Olomouc má nyní dobrou formu a na zápasy s ní se těšíme," poznamenal mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych. „Boleslavi závěr sezony vychází, ale i pro nás je to velká motivace. Zvládnout ten finálový dvojzápas by byla aspoň dílčí odměna v sezoně," řekl olomoucký trenér Václav Jílek.
Podobně jako Olomouc nad Libercem (doma 1:0 a venku 2:0) i Mladá Boleslav nad Českými Budějovicemi (venku 3:2 a doma 1:0) vyhrála obě střetnutí. O postupujících do nadstavbového finále tedy není pochyb. Potvrdil to i českobudějovický trenér David Horejš po prohře v mladoboleslavské Lokotrans Aréně: „Odehráli jsme lepší utkání než to první, neměli jsme však kvalitu v útočné třetině hřiště. Boleslav byla produktivnější, dala ve dvou zápasech čtyři góly a my jenom dva, postoupila zaslouženě." Mladoboleslavský kouč Pavel Hoftych byl nespokojený s první částí odvety: „Kazili jsme jednoduché míče v prvním poločase, měli jsme tam moc ztrát. O přestávce jsme hráčům vyčítali složitější řešení herních situací, než bylo potřeba. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, měli hodně šancí a zaslouženě vyhráli. Chtěli jsme postoupit a to se povedlo. Bylo nám jedno, jestli budeme finále hrát proti Liberci nebo Olomouci."

Fanshop banner Fanshop banner