V dramatickém finále radost z vítězství vystřídalo remízové rozčarování
Klub

V dramatickém finále radost z vítězství vystřídalo remízové rozčarování

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci sehráli ve 22. ligovém kole utkání s dramatickými závěrečnými minutami. V první polovině byli dorostenci ze Slovácka aktivnější a zaslouženě šli do vedení. Boleslavští přidali až v závěru poločasu a především po změně stran. Když v závěru vývoj utkaní otočili, soupeř v nastavení vyrovnal na konečnou remízu.

V úvodu utkání boleslavští dorostenci nestíhali eliminovat ofenzívní snahy dorostenců Slovácka. Ve 4. minutě boleslavský gólman Valín vytěsnil nad břevno své branky střelu nejagilnějšího slováckého útočníka Yohanny. V 10. minutě po přihrávce Yohanny střílel Šlechta jen do boční sítě boleslavské branky. Ve 12. minutě po standardce Slovácka hlavičkoval Kabelka nad boleslavskou branku.
V 16. minutě to již dorostencům Slovácka vyšlo, když po centru zprava se v boleslavské šestnáctce prosadil gólovou dorážkou Severa - 0:1.
Ve 21. minutě při průniku do slovácké šestnáctky Lenikusovi pokus o zakončení protihráči zblokovali. Ve 34. minutě po spolupráci s Kolářem pálil Lenikus mimo slováckou branku. Ve 41. minutě boleslavští obránci odrazili střelu po slováckém rohovém kopu. Ve 44. minutě Novák při průniku po pravé straně nepovedeně centroval.

V úvodu do druhé půlky, když byli boleslavští dorostenci před vápnem Slovácka, soupeřem odehraný míč získal Šlechta a brejk zakončil střelou mimo vzdálenější tyč Valínovy branky. V 51. minutě střílel Šoufek zprava asi z dvaceti metrů do slováckého gólmana Urbana. V 56. minutě zaútočil Hradec po pravé straně, od zadní lajny přihrál pod sebe Šimkovi, jenž z dobré pozice slováckou branku přestřelil. V 58. minutě do slovácké šestnáctky pronikajícího Hradce dvojice obránců zastavila nevybíravým způsobem, ale rozhodčí Hanousek nechal překvapivě pokračovat ve hře. V 67. minutě Holakovského standardka přeletěla těsně branku Slovácka. V 75. minutě Novák přihrál z pravé straně do slovácké šestnáctky Hradcovi, jehož střela však gólmana Urbana nepřekvapila.
V 85. minutě Král prodloužil Poláčkovo autové vhazování do slovácké šestnáctky a Hradec z otočky vstřelil vyrovnávající boleslavský gól - 1:1.
V 87. minutě po Šoufkem rozehraném rohu Král hlavičkoval do rukavic gólmana Urbana.
V 90. minutě rozehrál Béghin standardku zprava přetaženým centrem a když Fořt vrátil míč obloučkem před branku, tak Král hlavou vsítil druhý boleslavský gól - 2:1.
Boleslavská radost netrvala dlouho.
V přesčasové minutě zaútočilo Slovácko zprava, Yohanna zatáhl míč na střed a z hranice šestnáctky střelou k tyči srovnal skóre - 2:2.
Vzápětí rozhodčí Hanousek utkání ukončil.

Boleslavské nejstarší dorostence nyní čeká nesmírně náročný závěr soutěže. Ve zbývajících pěti ligových kolech hrají proti soupeřům z prvních čtyř míst tabulky. V sobotu 20. dubna hostí třetí pražskou Spartu, v sobotu 7. května jedou na čtvrtou Plzeň, v sobotu 21. května jedou na vedoucí pražskou Slavii a končí v sobotu 28. května doma proti druhým Pardubicím. Výjimkou bude v sobotu 14. května domácí duel proti desátému Brnu.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Valín - Holakovský, Filip, Poláček, Béghin - M. Novák, Šoufek, Šimek (78. Král), Lenikus (81. Fořt) - P. Hradec, Kolář (67. Strnad).

Sestava 1. FC Slovácko U19: Urban - Kraváček, Kabelka, Mišík, Bartoš - Kudela (84. Chodura), Janečka, Severa, Stropsa - Yohanna, Šlechta.

Góly: 85. P. Hradec, 90. Král - 16. Severa, 90. Yohanna

ŽK: Holakovský, Šimek, Poláček - Mišík

Rozhodčí: Hanousek - Stieber, Tryzna

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner