Plzeň přistřihla Boleslavi křídla
Klub

Plzeň přistřihla Boleslavi křídla

Redakce

Pečlivě vystavěnou a dodržovanou taktikou plzeňští fotbalisté zcela otupili přednosti boleslavské ofenzívy a po bleskovém vstřelení vedoucího gólu si zkušeně došli pro tři body. Taková je stručná charakteristika posledního utkání základní části FORTUNA:LIGY.

„V náš neprospěch rozhodly tři faktory. Rychle inkasovaný gól, kvalita soupeře a také některé změny v sestavě, které jsme museli udělat," shrnul příčiny domácí boleslavské prohry s Plzní trenér Pavel Hoftych. „Plzeňští dobře pokrývali Marka Matějovského, na kterého vytvářeli neustálý tlak, aby mu zabránili ve finálních a předfinálních přihrávkách, kvůli tomu byli odříznutí naši krajní hráči Douděra a Ewerton," upřesnil Pavel Hoftych. Mimo hru mu zůstali Karafiát (trest za 4 ŽK), Smrž (trest za 4 ŽK), Hlavatý (klubová dohoda v rámci hostování z Plzně), Preisler (svalové zranění), Horský (svalové zranění) a bezprostředně před utkání onemocnělý Stránský. Na hřiště nečekaně vyslal v základní sestavě Hasana Jahiče. Urostlý dvacetiletý stoper z Norska, kde se narodil bosenskohercegovinským rodičům před tím v mladoboleslavském dresu zasáhl do pěti zápasů za třetiligové béčko.
Plzeň se prezentovala hrou založenou na svižném pohybu všech hráčů a sebejistým ovládáním míče v kombinačních akcích. „Sehráli jsme jeden z nejlepších zápasů venku, dobře jsme kombinovali, soupeře do ničeho nepustili a dali dva góly," pravil spokojený plzeňský trenér Michal Bílek.

Boleslavští usnadnili soupeři cestu ke třem bodům defenzivním kolapsem ve třetí minutě utkání. „Na brzo inkasované góly jsme si zvykli," pronesl v duchu šibeničního humoru boleslavský stoper Marek Suchý, jenž vzápětí vážnějším tónem potvrdil, že je nesnadné gólové manko dohánět proti kvalitnímu týmu, jakým Plzeň bezesporu je.
V uplynulém ligovém ročníku Boleslavští pustili protivníka do vedení v úvodních minutách utkání trestuhodně často, jak je patrné z následného přehledu:
12. září 2021 doma proti Olomouci (3:3) v 10. minutě vedoucí olomoucký gól Hála
26. září 2021 doma proti Slovácku (3:5) v 17. minutě vedoucí slovácký gól Kohút
5. prosince 2021 doma proti Pardubicím (2:3) pardubické góly v 8. Cadu a v 10. a 18. Chytil
6. února 2022 doma proti Ostravě (2:3) ve 4. minutě vedoucí ostravský gól Kuzmanovič
12. března 2022 na Bohemians (2:2) v 5. minutě vedoucí vršovický gól Petrák
19. března 2022 doma proti Spartě (0:3 v 16. minutě vedoucí sparťanský gól Čvančara
3. dubna 2022 „doma" proti Hradci Králové (2:2) v 7. minutě vedoucí hradecký gól Vlkanova
20. dubna 2022 doma proti Plzni (0:2) ve 3. minutě vedoucí plzeňský gól Havel
Proto také Marek Suchý zdůraznil, že nadstavbové pokračování současného ligového ročníku v elitní šestičlenné skupině Mladá Boleslav neprohrála v závěrečném duelu proti Plzni: „Poztráceli jsme zbytečně příliš bodů v předchozích zápasech a to se nám v konečném účtování vymstilo."

Jarní fotbalová sezóna pokračuje zápasy ve třech nadstavbových skupinách. Boleslavští fotbalisté již potřetí v krátké historii nadstavbového formátu FORTUNA:LIGY budou hrát ve střední čtyřčlenné skupině, kde mají jisté dva semifinálové duely:
Neděle 24. dubna 2022 od 16 hodin SK Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav
Sobota 30. dubna 2022 od 16 hodin FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice

Lepší z uvedených dvojutkání se střetne s úspěšnějším z druhé semifinálové dvojice, kterou tvoří FC Slovan Liberec a SK Sigma Olomouc v termínech, které LFA teprve později upřesní.

Fanshop banner Fanshop banner