Se sousedem v tabulce remizovali bez gólů
Klub

Se sousedem v tabulce remizovali bez gólů

Redakce

Na travnatém hřišti v řepčínském areálu Sigmy Olomouc ve vyrovnaném bojovném utkání hraném v tempu chyběla oběma týmům přesnost v zakončení, a tak se aktéři po devadesáti minutách hry rozešli bezgólovou remízou. V celostátní dorostenecké lize jsou Boleslavští osmí, jeden bod před devátým Hradcem Králové a dva body před desátou Olomoucí. Za vedoucím tandemem pražských Slavie a Sparty zaostávají devět bodů.

V úvodu utkání byli aktivnější dorostenci Sigmy, jejich akce však vyřešili boleslavští zadáci ve spolupráci s gólmanem Valínem. Boleslavští se začali osmělovat až po pětadvaceti minutách hry. Ve 25. minutě Hrubý přihrál do běhu Hradcovi, ten centrem do šestnáctky Sigmy spoluhráče nenašel. Ve 29. minutě Königem rozehranou boleslavskou standardku Král zakončil hlavou do rukavic gólmana Bílého. Ve 32. minutě lapil boleslavský gólman Valín přízemní střelu Studeného. Ve 33. minutě centr Hradce z levé strany stáhl gólman Bílý. Ve 38. minutě centr Krále zprava zakončil Kaulfus nepřesně hlavou. Ve 44. minutě brejk po levé straně zakončil nepovedeně hanácký útočník Vyhlídal.

Ve druhé polovině utkání pokračoval fotbal v tempu a s nasazením, ale bez gólového zakončení. V 60. minutě po Malého přihrávce z pravé strany Gregorův pokus o zakončení pokryl gólman Bílý. V 73. minutě hanácký Nízký střelou zleva těsně minul zadní tyč boleslavské branky. V 76. minutě Gregorův centr odvrátila defenzíva Sigmy za cenu rohového kopu, po jehož rozehrání Vostřelův střelecký pokus bránící hráči zblokovali. V 80. minutě při boleslavské ofenzivní akci Brejcha narazil Hrubému a jeho střela těsně minula zadní tyč olomoucké branky. V 83. minutě boleslavský gólman Valín vyboxoval soupeřovu střelu mimo šestnáctku, odkud Hřivnáč kopem přes hlavu vracel míč do boleslavské branky, ovšem Valín jeho pokus vytěsnil nad břevno. V 88. minutě se Boleslavští ubránili dvěma rohovým kopům Hanáků. V 90. minutě Brejchovu standardku před branku Sigmy prodloužil hlavou Král, ale zakončení Königa nebylo úspěšné. Chvíli poté rozhodčí Cieslar utkání ukončil za bezgólového skóre.

V tomto soutěžním ročníku boleslavští devatenáctiletí dorostenci pouze dvakrát dohráli mistrovské utkání bezgólovou plichtou. Poprvé v sobotu 18. září 2021 na pražské Spartě a podruhé v sobotu 16. dubna 2022 v Olomouci. Pro Boleslav to byla již sedmá remíza v tomto ligovém ročníku (podobně jako u v pořadí druhé Sparty), pro Olomouc osmá (více nerozhodných výsledků žádný v prvoligových dorosteneckých družstev nemá).

Sestava SK Sigma Olomouc U19: Bílý - Saňák, Dohnálek, Coufal, Stryk (81. Smolka) - Studený (61. Koláček), Fabiánek, Nízký - Michl (89. Vítek), Mikulenka, Vyhlídal.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Valín - Malý, Král, König, S. Novák - Hrubý, Vostřel, Brejcha, Kaulfus - Hradec (63. M. Novák), Strnad (55. Gregor).

ŽK: Nízký - Strnad, Gregor

Rozhodčí: Cieslar - Ehrenberger, Macrineanu

Fanshop banner Fanshop banner