Rozhodl Strikovič svým prvním gólem v boleslavském dresu
Klub

Rozhodl Strikovič svým prvním gólem v boleslavském dresu

Redakce

Rozhodující chvíle se udály na konci úvodní čtvrthodinky, kdy nejprve brankář Jáchym Šerák lapil vršovickou penaltu a o chvíli později skóroval Vuk Strikovič. Druhou letošní výhrou se Boleslavští dotáhli na vršovické Bohemians B, které na desáté příčce mají při shodném bodovém zisku lepší rozdíl ve skóre o dvanáct gólů.

První poločas otevřeli Boleslavští gólovou příležitostí, když už ve 2. minutě po Mužíkově přesném obloučku Langhamerovu křížnou bombu vršovický gólman vyrazil na rohový kop, který zůstal bez využití. O tři minuty později kontroval Zeman střelou nad boleslavskou branku. V následujících čtyřech minutách nepřesně stříleli vršovičtí Zeman a Koubek.
Ve 12. minutě po Obadalově nešikovném zákroku na Denise Valu nařídil rozhodčí Melničuk proti boleslavské brance pokutový kop, který Koubek poslal k pravé tyči, ovšem gólman Šerák střelcův záměr vystihl a zneškodnil střelu i dorážku. Načež byli vršovičtí klokani potrestáni v duchu známého fotbalového rčení „nedáš-dostaneš".
Ve 14. minutě po autovém vhazování a centru z levé strany Mužík sklepnul míč Strikovičovi a ten bez přípravy střelou z úhlu ke vzdálenější tyči branky Bohemians zaskočil zkušeného gólmana Bačkovského - 0:1.
Pro černohorského forvarda to byl první gólový zápis v mladoboleslavském dresu a jak se později ukázalo jediný v tomto utkání a tím pádem vítězný. Bohemians se vrhli do útočení, ale vyrovnat se jim nepodařilo, především Zeman promarnil několik střeleckých příležitostí, a bez využití zůstala i série rohových kopů. Nepřesně zakončovali vršovické ataky také střílející Farkaš a hlavičkující Krch. Na protější straně hřiště si ve 24. minutě Bačkovský poradil s trestným kopem Langhamera. Ve 30. minutě Jahičem tečovaná Keitova střela vynesla Bohemians roh, který rozehrál Zeman na Krcha, jenž boleslavskou branku minul. Ve 39. minutě Rolinkův trestňák k vršovické brance nepustil hlavičkující Farkaš.

Brzy po změně stran čerstvý Ugwu přestřelil boleslavskou branku a vršovická defenzíva si poradila se dvěma slepenými boleslavskými rohovými kopy. Boleslavští zodpovědně bránili a neúnavně napadali soupeře na jeho polovině hřiště. V 63. minutě na Rolinkův nákop Strikovič nedosáhl. V 67. minutě vršovický trestný kop z pravé strany propadl k Ugwovi, jehož rázné zakončení však Šerák jistě lapil. Čtvrt hodiny před koncem Boleslavští promarnili dvojici rohových kopů. Vzápětí čelili soupeřovým standardním situacím a bez úhony přežili dva trestňáky a jeden roh. V 84. minutě byl blízko vyrovnání nejnebezpečnější hráč klokaní sestavy Zeman, jeho trestný kop z dvaceti metrů Šerák vyrazil a dorážku Zeman poslal nad břevno boleslavské branky. Dvě minuty před koncem boleslavskou branku přestřelil hlavičkující Marhoul a ve druhé nastavené minutě sedmý vršovický roh, k jehož využití se do pokutového území vydal i brankář Bačkovský, završil Lehovec nedůraznou hlavičkou, se kterou si Šerák poradil.

Sestava Bohemians 1905 B: Bačkovský - Lehovec, Kadlec, Krch, Bederka - D. Vala (80. Jirsa), Farkaš (88. P. Vala), Mareš (46. Marhoul) - Zeman, Keita (46. Ugwu) Koubek (65. Havránek).

Sestava FK Mladá Boleslav B: Šerák - Obadal (58. Vlk), Jahič, Coňk, Rulc - Rolinek, Komárek (46. Snížek), Langhamer, Dufek (82. Novotný) - Strikovič (88. Bejbl), Mužík.

Gól: 14. Strikovič

ŽK: Komárek, Coňk

Rozhodčí: Melničuk - Hányš, Coufal

Diváků: 95

Fanshop banner Fanshop banner