Ve Zlíně jsme měli šancí na tři zápasy, prohlásil trenér Hoftych
Klub

Ve Zlíně jsme měli šancí na tři zápasy, prohlásil trenér Hoftych

Redakce

Podobně jako doma proti Českým Budějovicím, i na zlínské Letné předvedli mladoboleslavští fotbalisté v ofenzívě sebevědomý a v defenzívě zodpovědný výkon odměněný tříbodovým ziskem. K úplné spokojenosti scházelo častější proměňování šancí.

Boleslavští potvrdili, že se jim ve Zlíně daří. Z dosavadních třinácti prvoligových mistráků, včetně toho posledního z letošní velikonoční neděle, osm vyhráli, jeden remizovali a jen čtyři prohráli při pozitivním skóre 24:15. „S výhrou ve Zlíně jsme spokojení. Po předchozím domácím vítězství nad Budějovicemi jsme chtěli navázat na zodpovědný týmový výkon a to se hráčům stoprocentně podařilo. Měli šance na tři zápasy. Jejich neproměňování bylo snad jediné, co bych mužstvu vytknul, protože závěr utkání jsme si mohli zbytečně zkomplikovat. Měli jsme ten zápas rozhodnout dříve, než soupeř snížil na rozdíl jednoho gólu," zhodnotil mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych předposlední utkání základní části FORTUNA:LIGY.
Mladá Boleslav poprvé v aktuálním ligovém ročníku 2021-22 udržela ve třech zápasech po sobě neporazitelnost. V neděli 3. dubna s Hradcem Králové remízovala 2:2, v neděli 10. dubna porazila doma České Budějovice 2:0 a v neděli 17. dubna ve Zlíně vyhrála 2:1. Podobně zdařilou minisérii už dlouhých dvanáct měsíců nezažila. „Mužstvo odvádí týmové výkony, zlepšilo se v defenzívě a je vítězně naladěné," shrnul pozitiva trenér Pavel Hoftych. V této souvislosti vyzvedl významnou roli kapitána mužstva Marka Matějovského: „Hrál proti Zlínu mimořádný zápas, podle mě byl nejlepším hráčem na place. Je mimořádný ve fotbalových řešení, využívá nasbíraných fotbalových zkušeností, má skvělý fyzický fond a hlavně ho ten fotbal baví v těch letech, kolik mu je. Smekám před jeho komplexním výkonem středního záložníka."

A o co ve středečním podvečeru 20. dubna od 18 hodin Boleslav v domácím utkání proti Plzni bude hrát? O postup do elitní šestice, který však nemá na svých kopačkách. Jeden bod za remízu bude mít cenu jen v případě, že Hradec Králové prohraje ve vršovickém Ďolíčku. Pokud by Východočeši na hřišti Bohemians remizovali, potřebovala by Boleslav získat tři body za výhru nad Plzní. Při hradecké výhře zůstane Boleslav sedmá bez ohledu na její výsledek proti Plzni. „Staráme se hlavně o sebe, připravíme se na Plzeň, proti které zkusíme bodovat a uvidíme jestli to bude stačit, nebo ne," má jasno nejen trenér Pavel Hoftych, ale i hráči a boleslavští fandové.

Fanshop banner Fanshop banner