Sedmnáctiletí nepříznivý vývoj utkání otočili
Klub

Sedmnáctiletí nepříznivý vývoj utkání otočili

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci v letošním prvním mistrovském utkání na přírodní trávě areálu mladoboleslavské Akademie porazili favorizované družstvo Českých Budějovic, které o dva týdny dříve přehrálo v tabulce třetí Spartu Praha. Boleslavští proti Jihočechům uspěli po poctivém a bojovném výkonu.

První poločas se hrál dobrý a svižný fotbal. Budějovice působily jistější dojmem ve hře s míčem, ale boleslavský tým výrazně nezaostával. Naopak nesmírnou bojovností se soupeři téměř vyrovnal.
V 15. minutě utkání po povedené akci středem hřiště šli Budějovičtí do vedení zásluhou Bendy - 0:1.
Boleslavské dorostence soupeřovo vedení nezaskočilo a za necelých deset minut jihočeský náskok dorovnali.
Ve 23. minutě byl ve finále boleslavského hezkého rychlého protiútoku faulován Havlas a protože se tak stalo v trestném území, rozhodčí Milner nařídil pokutový kop, jehož jistým proměněním Naďo vyrovnal na 1:1.

Druhý poločas byl herně vyrovnaný, boleslavský tým dokonce začínal být více nebezpečný, což nakonec čtvrt hodiny před koncem potvrdil vítěznou trefou.
V 74. minutě po trestném kopu ze strany hřiště Pavlíček doslova dotlačil míč za budějovickou brankovou čáru - 2:1.
Závěrečná velká budějovická snaha po vyrovnání byla marná, na druhé straně Boleslavští promarnili při několika rychlých protiútocích navýšení vedení. To nakonec uhájili v nejtěsnější podobě a zaslouženě se radovali z velmi cenného vítězství a posunu v tabulce na jedenácté místo o dva body před Slovácko, které prohrálo v Ostravě.
„Po velmi dobré sérii bez porážky a dvou vítězstvích v řadě nás čekal velmi dobrý soupeř. Úvod utkání nám vyšel, byli jsme agresivní a dobře se pohybovali. S přibývajícím časem nám dělala problém kombinační hra soupeře středem hřiště. I díky ní padla úvodní branka utkání. Družstvo však pokračovalo ve velmi aktivní hře a odměnou bylo vyrovnání. Ve druhé půli se naše hra zlepšila v eliminaci středových hráčů soupeře a těžili jsme ze spousty získaných míčů v této části hřiště. Odměnou byla vedoucí branka. Série pokračuje, ale my musíme pracovat bez uspokojení. Tým je však nutno pochválit, tentokrát opravdu dřel,'' uvedl v komentáři po vítězném utkání asistent trenéra FK Mladá Boleslav U17 Pavel Obermajer.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zaplatílek - Pastyřík, Naďo, Pavlíček, Bobek - Kolář (75. Kavan), Straka, Blažek, Havlas (78. Oláh) - Trajkovski (89. Výda), Lenner.

Sestava SK Dynamo České Budějovice U17: Kosík - Štindl (52. Mikšl), Benda, Mlčkovský, Loužecký, Strašík (46. Fišer), Jusufi, Hořánek, Licehamr (46. Koupal), Zíka (63. Špinar) , K. Novák (75. Křiváček).

Góly: 23. Naďo (z pokutového kopu), 74. Pavlíček - 15. Benda

ŽK: Blažek, Kolář - Jusufi, Licehamr

Rozhodčí: Milner - Kvítek, Mrkáček

Diváků: 100

Fanshop banner Fanshop banner