O šestou příčku se budeme prát, slibuje trenér Hoftych
Klub

O šestou příčku se budeme prát, slibuje trenér Hoftych

Redakce

Náznak pohody ovanul v druhém dubnovém víkendu mladoboleslavský tým. Vyhrál ligový zápas bez inkasovaného gólu, vyprázdnila se mu marodka, Ewerton vzkřísil svoji střeleckou formu, Douděra nepřestal skórovat, Matějovský srší elánem i neotřelými nápady a svitla opět naděje na postup mezi nejlepších šest prvoligových mužstev. Zda pohoda opravdu ovládne mladoboleslavskou kabinu, prověří dva zápasy v příštích deseti dnech.

Když zbývaly do konce základní části FORTUNA:LIGY tři kola, byly České Budějovice elitní šestici o bod blíže, než Mladá Boleslav. Po vzájemném střetnutí je na tom pro změnu o dva body lépe Mladá Boleslav. A mohla dokonce už být šestá, kdyby v sedmadvacátém mistráku přemohla Hradec Králové. Ovšem na kdyby se nehraje...

Po remíze s Hradcem se mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych odmítal dívat v tabulce nahoru, neboť jím vedený tým sklouznul na desátou příčku s odstupem pouhých tří bodů od jedenáctého Zlína, čili od záchranářské skupiny.
„Důležité bylo, že jsme výhrou nad Budějovicemi odskočili Zlínu, vrátili se nám uzdravení důležití hráči a ve zbývajících dvou zápasech budeme o šestou příčku hrát," pravil mladoboleslavský kouč Pavel Hoftych, jehož hodnocení vítězného utkání nad jihočeským soupeřem bylo nečekaně hodně jmenovité: „Přítomnost Ondřeje Karafiáta v obraně byla velká pomoc, Milan Škoda byl hlavně morální podpora, jsme také rádi, že je Lukáš Mašek fit a dopoledne hrál výborně za béčko, celá naše obrana dobře dostupovala protihráče a nedala Van Burenovi ani Michalu Škodovi prostor, v závěru utkání brankář Šeda vyřešil několik ošemetných situací a Ewerton, s nímž jsme v posledních dnech hodně pracovali, prokázal výbornou sebereflexi, zaslouží pochvalu za týmový výkon a jsme rádi, že se gólově prosadil. A chválím také rozhodčího, že před prvním gólem nechal Ewertona hrát, když po faulu na Douděru nám ponechal výhodu ve hře."
Na rozdíl od mladoboleslavského kolegy nenašel českobudějovický trenér David Horejš důvody ke chvále: „Neodehráli jsem dobré utkání. První poločas byl od nás hodně špatný, předváděli jsme mnoho zpětných přihrávek, které nikam nevedly a soupeřovu bránu tím pádem neohrozili. Druhý poločas jsme byli aktivnější, ale stejně si nevytvořili pořádnou šanci. Boleslav vyhrála zaslouženě."

A o co ve zbývajících dvou kolech základního ligového programu bude Mladá Boleslav hrát? Je jedním z pěti kandidátů na šestou příčku, poslední volnou v elitní skupině. Mladá Boleslav jede do Zlína a doma přivítá Plzeň. Hradec Králové hostí ve svém „mladoboleslavském domově" Olomouc a hraje ve vršovickém Ďolíčku. Ve hře o šesté místo jsou také Olomouc (hraje venku s Hradcem a doma se Spartou), Liberec (hraje doma s Karvinou a venku na Slovácku) a teoreticky i České Budějovice (hrají doma s Bohemians a venku v Teplicích).
Utkání obou závěrečných kol základního ligového programu se kvůli regulérnosti uskuteční v jednotných termínech a časech, 29. kolo v neděli 17. dubna od 17 hodin a 30. kolo ve středu 20. dubna od 18 hodin. Střetnutí v nadstavbových skupinách začnou v sobotu 23. dubna.

Fanshop banner Fanshop banner