Slavíme 120 let
Klub

Slavíme 120 let

Redakce

V dubnu 2022 je fotbalu v Mladé Boleslavi 120 let. Přesněji řečeno fotbalu organizovanému ve spolku úředně potvrzeném. Do fotbalového míče se v Mladé Boleslavi i jejím okolí kope jistě o pár roků déle. Je úsměvné a nepochopitelné, že na přelomu 19. a 20. století byli kluci kopající do míče považování za výtržníky a studenti vylučování ze středních škol. Dnes běžně fotbalové kluby se školami spolupracují. Fotbal je přirozenou součástí našeho života a kdo to tak nemá, o hodně přichází.

Uplynulých 120 let mladoboleslavský fotbal prošel mnoha šťastnými chvílemi i nešťastnými prožitky, jak už to v životě lidském bývá. Navzdory rozličným projevům nepřízně je momentálně v dobré kondici, vždyť patří osmnáct soutěžních ročníků mezi českou fotbalovou elitu a v historické tabulce samostatné České republiky je na desáté příčce v konkurenci pětatřiceti klubů, které se za třicet let v nejvyšší tuzemské lize představily.
Jsme a nadále buďme hrdí na stodvacetiletou tradici, pečujme společným úsilím o rozvoj klubu, neusínejme na dosažených úspěších a perme se v duchu fair play o další. Vnímejme společně závazek, že reprezentujeme klub s bohatou historií, město Mladou Boleslav i s jejím nejbližším regionem a při nemálo mezinárodních střetnutích i celý český fotbal.
Fotbal nás učí, že kreativní schopnost jedince získává na lesku až v oddanosti pro týmový úspěch. Platí to pro hráče na hřišti, pro diváky v hledišti a v neposlední řadě pro obchodní partnery, bez nichž by FK Mladá Boleslav marně lapal po dechu. Všem příznivcům a partnerům mladoboleslavského fotbalu patří dík za péči o stodvacetiletý odkaz našeho klubu.

Podrobné informace o historii mladoboleslavského fotbalu a minulosti dávné i nedávné FK Mladá Boleslav najdete na webové prezentaci klubu: https://www.fkmb.cz/klub-historie

Fanshop banner Fanshop banner