Jubilejní desáté vítězství v aktuálním ligovém ročníku
Klub

Jubilejní desáté vítězství v aktuálním ligovém ročníku

Redakce

Desátým vítězstvím v tomto ligovém ročníku Boleslav sice přeskočila jihočeského soka, ale posunula se z desáté jen na sedmou příčku a za elitní šesticí zaostává o jeden bod.

První poločas začaly oba týmy podobnou taktikou s dlouhými nákopy za soupeřovy obrany, které však byly pozorné. Boleslavští proto přešli na svoji obvyklou kombinaci a získali tak mírnou převahu. Ewertonovy centry pochytal brankář Šipoš, jenž si poradil i s Ewertonovou střelou do středu branky. První boleslavský roh rozehrál Ewerton a nad branku hlavičkoval Suchý. Bezmála půlhodinová boleslavská aktivita vyvrcholila zaslouženě gólem.
Ve 31. minutě po Šimkově odkopu Douděra proběhl s míčem téměř přes půlku hřiště a když byl faulovaný (sudí Krejsa správně ponechal Boleslavi výhodu ve hře), navázal na něho Ewerton, jenž proběhl mezi dvěma beky a pod brankářovým tělem propasíroval míč do budějovické sítě - 1:0.
Boleslavští pokračovali v útočném snažení, ale do přestávky se už neprosadili. Na opačné straně hřiště si Šeda poradil s tečovanou střelou Michala Škody i průnikem Van Burena, jehož navíc rozhodčí viděli v ofsajdu.

Druhý poločas byl dlouho otevřenou záležitostí. Jak utíkaly minuty bez uklidňujícího druhého boleslavského gólu, začali se Budějovičtí čím dál více osmělovat a tlačit k Šedově brance. V 52. minutě Matějovský trestným kopem zleva rozvlnil jen boční síť a o sedm minut později z druhé strany trefil brankářovy rukavice. Mezi tím budějovický útok zleva zastavil až na malém vápně stoper Suchý. V 69. minutě se po Matějovského přihrávce do šance hnal Ewerton a obránci mu střelecký pokus zablokovali. Čtvrt hodiny před koncem Budějovičtí výrazně přidali na pohybu i důrazu, a když vyrovnávací gól téměř visel ve vzduchu, Boleslavští podobné myšlenky protivníkovi rázně utnuli.
V 77. minutě za Matějovského dlouhým pasem vysprintoval Douděra a z plného běhu technickým obloučkem přehodil vyběhnuvšího brankáře Šipoše - 2:0.
Pod vlivem dvougólového náskoku boleslavští fotbalisté polevili v útočení a soustředili se na defenzivní práci, čím sice vybídli soupeře k útočné aktivitě, ovšem do vyložených střeleckých příležitostí ho nepouštěli. Především v závěrečných deseti minutách zdařile vykrývali prostory kolem šestnáctky a když už míč prošel k brance, Šeda si ho zkušeně pohlídal. Boleslavský gólman jistě vykryl střely Mihálika, Pennera a především razantně odboxoval do mlýnice na malém vápně směřující nebezpečný Skovajsův centr.
Boleslavští po měsíci udrželi čisté konto a zaslouženě získali tři body.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Pech, Šimek, Suchý, Karafiát - Smrž (90. Lukáš Mašek) - Douděra (80. Milan Škoda), Matějovský, Dancák (60. Skalák), Ewerton (90. Stránský) - Ladra (60. Mužík). Připravení ještě byli hráč Rolinek a brankář Šerák.

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Šipoš - Čolič, Konda (72. Hellebrand), Králik, Skovajsa - Hora (46. Čavoš), Valenta - Van Buren, Michal Škoda (72. Hais), Brandner (46. Penner) - Mihálik.

Góly: 31. Ewerton, 77. Douděra

ŽK: Smrž - Hora

Rozhodčí: Krejsa - Slavíček, Machač

Diváků: 1033

Fanshop banner Fanshop banner