První letošní remíza devatenáctiletých
Klub

První letošní remíza devatenáctiletých

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci v osmém utkání jarní části celostátní mistrovské soutěže v nerozhodné konfrontaci s týmem SK Dynamo České Budějovice uhájili sedmé místo v průběžném pořadí. Na travnatém hřišti v areálu mladoboleslavské Akademie se hrálo vyrovnané utkání plné emocí, ve kterém Boleslavští čelili třem pokutovým kopům.

V úvodu utkání již ve 3. minutě zůstali Boleslavští v němém údivu, když proti nim rozhodčí Kvítek nařídil pokutový kop, a ten jihočeský kapitán Hák nekompromisně proměnil - 0:1.
V 7. minutě převzal Šimon přihrávku v šestnáctce Dynama a jeho pokus o zakončení českobudějovičtí obránci zablokovali. V 16. minutě po nevybíravém soupeřově zákroku boleslavskému Lenikusovi zranění nedovolilo pokračovat ve hře. V dalších minutách se hrálo od vápna k vápnu, bojovalo se o každý míč, ale k vážnému ohrožení jedné, či druhé branky nedošlo. Až ve 40. minutě jihočeští dorostenci zaútočili po levé straně a když pronikajícího útočníka Malého zastavil Bačinský nedovoleným způsobem, rozhodčí Kvítek nařídil proti boleslavské brance druhý pokutový kop. Střílejícímu Práškovi gólman Karmazín penaltu vyrazil a pokryl i následnou dorážku za cenu ošetřování po tvrdém kontaktu s protihráčem.
Ve 43. minutě Boleslavští získali trestný kop z pětadvacetimetrové vzdálenosti, jehož provedení Holakovský nechytatelně do růžku budějovické branky proměnil ve vyrovnání - 1:1.

V druhé půlce utkání se obraz hry příliš nezměnil, i když na rozdíl od úvodu zápasu tentokrát do vedení šli nedlouho po zahajovacím hvizdu boleslavští dorostenci.
Ve 49. minutě M. Novák završil brejk z pravé strany nahrávkou před budějovickou branku, kde se střelecky prosadil Strnad - 2:1.
V 56. minutě vychytal gólman Karmazín nebezpečnou střelu Dynama zpoza šestnáctky. V 64. minutě P. Hradec posunul míč do budějovické šestnáctky Novákovi, ten byl ale při pokusu o zakončení zblokován.
V 67. minutě po faulu do boleslavské šestnáctky pronikajícího jihočeského hráče rozhodčí Kvítek nařídil proti Boleslavi v tomto zápase již třetí pokutový kop, ze kterého Hák vyrovnal na 2:2.
V 75. minutě standardku Béghina pokryl budějovický gólman Polanský. V 80. minutě zlikvidoval dva rohové kopy boleslavský brankář Karmazín. Když utkání dospělo k závěru, Boleslavští po třech soupeřových penaltách remízu brali, neboť je udržela v tabulce na sedmé příčce s jednobodovým odstupem právě před osmými Českými Budějovicemi.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Karmazín - Bačinský, Holakovský, Poláček, Béghin - Šoufek (61. Kolář), Filip (24. Fořt), Šimek, Lenikus (18. M. Novák) - Strnad, P. Hradec.

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Polanský - Trmal, Bartizal, Čoudek, Šimoník - Koutecký, Hendrych (55. Bastl), Hák - Hora (73. Špinar), Prášek (55. Zíka), Malý (55. K. Novák)

Góly: 43. Holakovský, 49. Strnad - 3. a 67. Hák (oba z pokutových kopů)

ŽK: Holakovský, P. Hradec, M. Novák, Strnad - Bartizal, Prášek, Trmal, Hák

Rozhodčí: Kvítek - Milner, Mrkáček

Diváků: 150

Fanshop banner Fanshop banner