Ze zasněženého Slezska přivezli tři body
Klub

Ze zasněženého Slezska přivezli tři body

Redakce

Po bezgólovém poločase a v dubnové chumelenici mladoboleslavští mladší dorostenci nastříleli tři góly po změně stran a odvezli si ze Slezska důležité tři body. V pořadí celostátní ligy U17 jsou dvanáctí v konkurenci šestnácti účastníků.

V prvním poločase byl herně lepší domácí tým Karviné, který více držel míč a byl i více nebezpečný, ale pouze po pokutové území, kde jeho akce úspěšně ukončovali boleslavští obránci, případně jistý brankář Zaplatílek. Tento fakt odpovídal statistické skutečnosti, že Karvinští mají druhou nejslabší ofenzívu v lize mladšího dorostu, méně gólů nastřílel jen beznadějně poslední pražský Meteor. Protože v průběhu utkání začalo sněžit, hrál se ve ztížených povětrnostních podmínkách spíše bojovný, než technický fotbal.

Ve druhém poločase se obraz hry srovnal a více nebezpeční pro soupeřovu branku začali být hráči Mladé Boleslavi. V porovnání s prvním poločasem byli odvážnější při práci s míčem, což se brzo projevilo i na skóre.
V 55. minutě Hájek zatáhl míč po levé straně a nádherně ho předložil do předbrankového prostoru, kde nabíhající Lenner zakončením z jednoho doteku poslal boleslavský tým do vedení 0:1.
O pár minut později Boleslavští své vedení zvýšili.
V 62. minutě Kolář v závěru své individuální akce hezky přihrál před karvinskou branku Blažkovi, jenž si míč zpracoval a s přehledem vstřelil druhý gól - 0:2.
Karvinští se po dvou inkasovaných gólech pokoušeli zvýšit svoji ofenzivní aktivitu, ale Boleslavští byli nadále nebezpeční z protiútoků do prostorů, které soupeřova defenzíva, třetí nejslabší v celostátní lize sedmnáctiletých, nabízela.
Již v nastaveném čase se po Strakově centru míč několika odrazy v karvinském pokutovém území dostal ke Kavanovi, a ten ho dopravil do protivníkovy sítě - 0:3.
Vzápětí po třetím gólu rozhodčí Lukašík utkání ukončil a mladoboleslavský tým si připsal šestou výhru v soutěžním ročníku a cenné tři body. V letošním roce prodloužil svoji aktuální neporazitelnost na pět zápasů v řadě.
„Bojovně laděné utkání rozhodla naše první branka. Kombinace se nám moc nevedla, ale i tak vezeme cenné tři body, kterých si díky mnoha absencím v sestavě vážíme. Chválíme tým za bojovnost a děkujeme za výpomoc hráčům z U16," pravil spokojeně asistent trenéra FK Mladá Boleslav U17 Pavel Obermajer.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Zaplatílek - Pastyřík, Naďo, Trajkovski, Bobek - Havlas (70. Kavan), Straka, Blažek, Hájek - Lenner (75. S. Bejda), Kolář.

Branky: 55. Lenner, 62. Blažek, 90. Kavan

rozhodčí: Lukašík - Mikeska, Mankovecký

Fanshop banner Fanshop banner